mai 09, 2014

RASPLATA BATJOCORITORILOR (3)

“Faradelegea pe care a urzit-o, se intoarce asupra capului lui, si silnicia pe care a facut-o, se pogoara inapoi pe teasta capului lui.” [Psalm 7:16]

Eruptia vulcanului s-a dovedit a fi cea mai nimicitoare din secolul al XX-lea. Aproape toate victimele erau lipsite de imbracaminte. Se presupune ca si hainele de pe ele s-au evaporat din pricina caldurii imense, care s-a propagat odata cu eruptia vulcanului.

Sa ne gandim la aceasta scena groaznica in salbaticia populatiei de a-si bate joc de lucrurile sfinte, dar si la pedeapsa care Dumnezeu a permis sa cada asupra lor. Probabil, erau unele voci care ar fi putut aminti de Dumnezeuu, dar nu au fost luate in seama.

Cand nu mai exista frica de Dumnezeu in viata ta, automat tu insuti devii masura lucrurilor si a faptelor. Atunci nu mai exista nicio opreliste impotriva raului. Profanarea a ceea ce este mai sfant, a singurei revelatii care poate salva omul de la pierzare, si anume Isus Christos, este vinovatia care ruineaza pe oameni. Sa retinem bine ca Dumnezeu nu se lasa batjocorit. Sa invatam din aceasta lectie, sa ne plecam cu smerenie si cu multumire in fata unei posibilitati asa de mari de a fi mantuiti prin credinta in jertfa de la cruce a Mantuitorului. Astazi mai avem aceasta posibilitate; maine poate fi prea tarziu. Sa ne grabim!