iunie 10, 2014

CUI APARTINEM?

“…ei insisi istorisesc… cum de la idoli v-ati intors la Dumnezeu, ca sa slujiti Dumnezeului Celui viu si adevarat.” [1 Tesaloniceni 1:9]

        In Olanda secolului al XVII-lea era cunoscut numele unei femie: Ana Maria van Schurmann. Ea coresponda in mai multe limbi cu cei mai renumiti scriitori din Europa si sfaturile ei erau appreciate chiar si de cei care erau experti in materie de arta si de stiinta.

        Insa viata Anei Maria era caracterizata de ceva mai inalt. Ea era o crestina adevarata. Ea isi amintea bine de vorbele ingrijitoarei sale din copilarie, care repeta cuvintele: “Eu nu imi apartin mie, ci eu apartin credinciosului meu Mantuitor, Isus Christos.” Aceste cuvinte au ramas in inima Anei Maria, care intr-o zi s-a decis sa-L accepte in viata ei pe Mantuitorul. Ea era bucuroasa ca a pus la o parte faptele omului vechi si a ales partea cea buna a credintei care nu i se va lua niciodata. In trecut ea dorise gloria lui Dumnezeu, insa si pe a sa proprie, acum insa ea urmarea un singur scop: onoarea Celui ce a rascumparat-o pentru viata vesnica.

        Daca mergi pe urmele Mantuitorului, si tu, cititorului, vei putea spune cui apartii si cui slujesti. Astfel de oameni sunt calatori fericiti prin viata.