iunie 12, 2014

VOCABULARUL ELECTRONIC

“…ei dovedesc ca lucrarea legii este scrisa in inimile lor; fiindca despre lucrarea aceasta marturiseste cugetul lor si gandurile lor, care sau se invinovatesc sau se dezvinovatesc intre ele.” [Romani 2:15] 

        In ultimul timp s-au dezvoltat programe de calculator, care verifica textul din punct de vedere al scrierii gramaticale corecte. In principal, un astfel de program consta dintr-un “vocabular electronic”. Daca un cuvant nu este cuprins in vocabular, apare o atentionare de greseala. In cazul unei atentionari de greseala se poate reactiona astfel: este ignorata, este declarat ca fiind correct cuvantul subliniat si este preluat in vocabular, sau cuvantul poate fi corectat si adaugat scris correct in vocabular.

        Cand nu traim conform Cuvantului lui Dumnezeu apare atentionarea de greseala; constiinta noastra sa anunta intotdeauna cand gresim.

        Asa cum dictionarul trebuie sa corespunda regulilor limbii respective, tot asa si “legea din inima” trebuie sa corespunda liniei directoare de morala a lui Dumnezeu. David, cunoscutul imparat al lui Israel, a dorit sa traiasca dupa Cuvantul lui Dumnezeu: “Legea Ta este in fundul inimii mele” (Psalm 40:8). Sa facem si noi din Cuvantul lui Dumnezeu linia directoare a vietii noastre!