aprilie 16, 2008

CUM SĂ TRECI PESTE VINOVĂȚIE ȘI RUȘINE (3)

"..pârâsul – a fost aruncat jos" (Apocallpsa 12:10)

. Scriitorul britanic Henry Fielding a spus: "Vina are urechi ascutite si aude orice acuzatie". Un bărbat care lucra într-un birou obisnuia să le facă o farsă noilor angajati. Se apropia de ei si le soptea: "Ei stiu ce ai făcut", apoi pleca de lângă ei zâmbind. La început, persoana părea socată. Apoi îl cuprindea anxietatea pe măsură ce gândurile îi invadau mintea: "Cine sunt acesti ei?" "Ce stiu ei?" "Ce spun ei" Solomon a spus: "Cel rău fuge fără să fie urmărit, dar cel neprihănit îndrăzneste ca un leu tânăr" (Proverbe 28:1). Si toti suntem vulnerabili; chiar si cei nevinovati au tendinta involuntară de a ascunde si a proteja ceva.
. Biblia spune: "..pârâsul fratilor nostri, care zi si noapte îi pâra înaintea Dumnezeului nos­tru, a fost aruncat jos". Cum?
"Ei l-au biruit, prin sângele Mielului si prin cuvântul mărturisirii lor.." (Apocalipsa 12:11). Este timpul să vorbim! Să mărturisim despre puterea de curătire a sângelui lui Hristos. Satan este un dusman învins; în calitate de copil al lui Dumnezeu nu mai trebuie să trăiesti sub povara acuzării.
. Nu Dumnezeu te face să te simti vinovat; El doreste să stii că esti iubit si iertat. De aceea Pavel scrie: "Cine va ridica pâră împotriva alesilor lui Dumnezeu? Dumnezeu este Acela, care-i socoteste neprihăniti! Cine-i va osândi? Hristos a murit! Ba mai mult, El a si înviat, stă la dreapta lui Dumnezeu, si mijloceste pentru noi" (Romani 8:33-34). Asa că nu te mai învinovăti. Domnul Isus a venit ca să te ridice, să îti spună că pedeapsa păcatului tău a fost dată la o parte si că pu­terea ei a fost biruită. În ochii lui Dumnezeu tu esti o făptură iubită si acceptată dacă îti trăiesti viata pentru El!