aprilie 19, 2008

DUMNEZEU TE IUBEȘTE CU ADEVĂRAT!

"Vedeti ce dragoste ne-a arătat Tatăl, să ne numim copii ai lui Dumnezeu.." (1 loan 3:1)

. Nimic nu L-ar fi putut face pe Dumnezeu să te iubească mai mult decât acum: nici real­izări mai mari, nici frumusete mai mare, nici aprecierea din partea altora; nici măcar o spirituali­tate mai mare. Si nimic nu-L poate face să te iubească mai putin: defectele de caracter, nici esecurile tale din trecut sau regretele tale. Ironia este că noi încercăm toată viata să câstigăm o dragoste care poate fi primită doar prin credintă în momentul în care recunoastem că înlăuntrul nostru se află un gol pe care numai Dumnezeu îl poate umple. Si o va face. Dar adevărul este că viata trăită în dragostea lui Dumnezeu este provocarea unei vieti întregi de om.
. Multi dintre noi am fost crescuti de părinti care si-au ascuns dragostea ca expresie a deza­probării. Si credem că si Dumnezeu face la fel. Dar nu este asa. "Vedeti ce dragoste ne-a arătat Tatăl, să ne numim copii ai lui Dumnezeu!" (1 loan 3:1).
. C.S. Lewis a scris: "Dumnezeu, care nu are nevoie de nimic, iubeste în existenta aceas­ta creaturi sterse, neimportante, pentru a le putea iubi si a le duce la desăvârsire. Dumnezeu nu ne-a creat pentru că era plictisit, singur sau nu mai stia ce să facă. El ne-a creat ca să fim obiec­tul dragostei Lui! Uneori faptele noastre ne murdăresc, dar nu ne fac niciodată neiubiti. Si fiindcă Dumnezeu ne iubeste avem valoare. Si nimeni nu ne poate lua această valoare. Dragostea lui Dumnezeu arătată la Calvar se revarsă peste niste fiinte pângărite cum suntem noi si din motive pe care nici unul dintre noi nu le poate întelege vreodată, ne face pretiosi si plini de o valoare fără seamăn. Aceasta este dragoste ce întrece puterea de întelegere. Si aceasta este dragostea pe care o are Dumnezeu pentru noi".