august 11, 2008

TIMPUL TĂU CU DUMNEZEU (2)

"Dumnezeule, Tu esti Dumnezeul meu, pe Tine Te caut!" (Psalmul 63:1)

___Stephen Oxford a spus: "Eu doresc ca prima voce pe care o aud dimineata sa fie a lui Dumnezeu. Si vocea Lui vreau sa fie ultima pe care o aud seara". David si Daniel s-au intalnit cu Dumnezeu de trei ori pe zi in fiecare zi (vezi Psalmul 55:17; Daniel 6:10). Oricare ar fi momentul pe care il stabilesti, timpul tau trebuie sa fie consistent. Marcheaza-l pe calendarul tau; fa-ti programare la Dumnezeu asa cum faci cu oricine altcineva. Si respect-o! Nu-L lasa sa astepte! Se pune deseori intrebarea: ___"Cat timp trebuie sa petrec cu Dumnezeu?" Iata cateva sfaturi:
1) Nu incepe cu un timp personal de doua ore. Te vei descuraja. Vei crea mai degraba amintiri ale esecului decat ale reusitei. Trebuie sa cresti in aceasta relatie asa cum faci cu oricare alta. Asa ca incepe cu cateva minute, iar apoi mareste timpul.
2) Nu te uita la ceas. Acest lucru va distruge timpul tau mai rapid decat orice altceva. Hotaraste-te ce poti face cu Cuvantul lui Dumnezeu si in rugaciune in timpul ales; apoi pune in aplicare! Uneori va dura mai mult timp decat ai pus deoparte, alteori mai putin. Dar nu te uita mereu la ceas.
3) Axeaza-te pe calitate, nu pe cantitate. Este ceea ce trebuie sa faci in acest timp – fie ca este vorba de 15 minute sau de doua ore – este un lucru important.
4) Alege un loc anume. "Avraam s-a sculat a doua zi dis de dimineata si s-a dus la locul unde statuse inaintea Domnului" (Geneza 19:27). Locul tau special trebuie sa fie un loc in care: a) te poti ruga cu voce tare fara sa te jenezi; b) te simti confortabil. (Nu petrece acest timp in pat; este prea confortabil!) Cu trecerea timpului acest loc special va deveni totul pentru tine datorita clipelor minunate pe care le ai acolo cu Domnul.