august 16, 2008

TIMPUL TĂU CU DUMNEZEU (7)

"Dumnezeule, Tu esti Dumnezeul meu, pe Tine Te caut!" (Psalmul 63:1)

___Psihologii spun ca este nevoie de pana la trei saptamani pentru a te familiariza cu un obicei nou; iar apoi inca trei saptamani pana prinde radacini. Trebuie sa depasesti aceasta bariera de sase saptamani!
Iata o formula simpla de dezvoltare a unui obicei:
1) Ia o hotarare ferma. Daca incepi cu jumatate de inima, nu vei reusi niciodata. Biblia spune! "Ci indemnati-va unii pe altii in fiecare zi.." (Evrei 3:13). Asa ca fa-te raspunzator fata de cineva, cere-i sa te incurajeze si sa-ti aminteasca de promisiunea pe care i-ai facut-o lui Dumnezeu.
2) Nu lasa niciodata loc exceptiilor. Obiceiul este ca un ghem: de fiecare data cand il scapi pe jos, cateva fire se vor desface. Asa ca nu lasa sa se intample "doar de data asta". Fiecare act de cedare iti slabeste vointa si te face sa pierzi teren.
3) Profita de fiecare ocazie de a practica noul obicei. De fiecare data cand simti cel mai mic indemn de a-l practica, fa-o chiar atunci. Nu astepta; foloseste acel moment pentru a fixa obiceiul. Nu strica sa practici prea mult un obicei nou cand incepi pentru prima data.
4) Bazeaza-te pe puterea lui Dumnezeu. Cand totul a fost spus si facut, trebuie sa-ti dai seama ca te afli intr-o lupta spirituala si ca nu poti reusi doar prin puterea Duhului lui Dumnezeu care te locuieste. Asa ca roaga-te ca Dumnezeu sa te intareasca. Trebuie sa depinzi de El pentru a te ajuta sa dezvolti obiceiul spre slava Lui. Scrie urmatoarele cuvinte si semneaza-te la sfarsit. Apoi pastreaza-le inaintea ochilor tai in mod constant: "Doamne, ma leg sa petrec un anumit timp cu Tine in fiecare zi, indiferent cat ma va costa. Si depind de Tine pentru a ma ajuta sa fiu consecvent. Amin".