august 10, 2008

TIMPUL TĂU CU DUMNEZEU (1)

"Dumnezeule, Tu esti Dumnezeul meu, pe Tine Te caut!" (Psalmul 63:1)

___Cand mergi sa te intalnesti cu Dumnezeu, trebuie sa ai o atitudine:
1) De asteptare. Asteapta-te "sa dai si sa primesti" in urma timpului vostru impreuna. Acest timp trebuie sa fie un timp de intimitate. Este imposibil sa ai o relatie de dragoste in multime sau intr-un loc public; intimitatea inseamna sa fii singur cu cel pe care il iubesti. Biblia vorbeste despre Hristos ca fiind mirele, iar noi mireasa Lui. Gandeste-te la anticiparea si entuziasmul impartasite in astfel de momente.
2) De reverenta. Nu te napusti in prezenta lui Dumnezeu. Pregateste-ti inima linistindu-te inaintea Lui si lasand ca pacea sa-ti indeparteze toate gandurile lumesti. Adu-ti aminte Cine este Cel cu care te intalnesti - Dumnezeu! "Vrednic esti Doamne si Dumnezeul nostru, sa primesti slava, cinstea si puterea" (Apocalipsa 4:11).
3) De vioiciune. Culca-te devreme asa incat sa fii in forma la intalnirea de dimineata cu Dumnezeu. El merita toata atentia ta. Daruieste-I lui Dumnezeu cea mai buna parte din zi – cand esti cel mai proaspat. Urmeaza exemplul lui Hristos: "A doua zi dimineata, pe cand era inca intuneric de tot, Isus S-a sculat, a iesit, si S-a dus intr-un loc pustiu. Si Se ruga acolo" (Marcu 1:35). Hudson Taylor spunea: "Nu acordezi instrumentele dupa ce s-a terminat concertul.. le acordezi inainte sa inceapa concertul".
4) De disponibilitate. Aceasta atitudine este cruciala: nu ai timpul personal cu Dumnezeu pentru a alege ce vrei si ce nu vrei sa faci, ci mergi cu scopul de a face orice si tot ce doreste Dumnezeu sa faci. Domnul Isus a spus: "Daca vrea cineva sa faca voia Lui, va ajunge sa cunoasca daca invatatura este de la Dumnezeu.." (Ioan 7:17). Asa ca du-te si intalneste-te cu Domnul dupa ce ai ales sa faci voia Lui orice s-ar intampla!