august 12, 2008

TIMPUL TĂU CU DUMNEZEU (3)

"Dumnezeule, Tu esti Dumnezeul meu, pe Tine Te caut!" (Psalmul 63:1)

___In urmatoarele cateva zile ne vom ocupa de cateva "probleme din timpul tau cu Domnul". Problema disciplinei! Aceasta este cunoscuta drept "lupta cu asternuturile". Te confrunti cu ea in momentul in care te trezesti. Diavolul va exagera cu privire la cat esti de obosit. Iar cand firea devine partenera cu diavolul, este o adevarata lupta sa te dai jos din pat. Asa ca iata cateva sfaturi pentru a depasi aceasta problema:
1) Culca-te la timp. Prea multi dintre noi stam pana tarziu in fata televizorului si de aceea ne este foarte greu sa ne trezim dimineata. Dawson Trotman a trait conform versetului: "pe Tine Te caut in zori de zi". Chiar daca cu o seara inainte ar avea musafiri, el s-ar scuza si s-ar duce la culcare fiindca prioritatea lui era sa se intalneasca cu Hristos in fiecare dimineata.
2) Ridica-te din pat imediat ce te-ai trezit. Daca stai sa te gandesti, ai pierdut deja batalia. Mai mult, cand te trezesti dimineata, nu este cel mai bun moment sa te rogi sa te hotarasti sa te trezesti. Daca trebuie sa te rogi pentru asta, fa-o cu o seara inainte si roaga-te sa ai puterea si dorinta de a te trezi. Planuieste acest lucru. Fii un om plin de intentii! Hotaraste-te asemeni psalmistului: "Doamne, auzi-mi glasul, dimineata!" (Psalmul 5:3).
3) Du-te la culcare cu gandul la Biblie. Adormi cu atitudinea: "Ne vedem dimineata, Doamne". Cere-i sa te trezeasca cu gandul la El. Una din cele mai bune cai de a face lucrul acesta este sa te culci cu un verset in minte. "Cartea aceasta a legii sa nu se departeze de gura ta; cugeta asupra ei zi si noapte" (Iosua 1:8)