august 14, 2008

TIMPUL TĂU CU DUMNEZEU (5)

"Dumnezeule, Tu esti Dumnezeul meu, pe Tine Te caut!" (Psalmul 63:1)

___Odata ce ai castigat "lupta cu asternutul" si "lupta cu lucrurile prostesti" va trebui sa duci "lupta cu mintea". Mintea ta o va lua razna in 101 directii in timpul tau cu Dumnezeu. Diavolul va avea grija sa fie asa. Atentia ta fi distrasa de zgomote, lipsa somnului, tensiunile cu altii, munca si lucruri pe care "pur si simplu nu le poti uita". Asa ca iata cateva sugestii care sa te ajute:
1) Fii treaz pe deplin. Fa un dus, stropeste-te pe fata cu apa rece sau fa cateva exercitii. Pune-ti adrenalina in miscare! Psalmistul scrie: "Cum doreste un cerb izvoarele de apa, asa Te doreste sufletul meu pe Tine, Dumnezeule!" (Psalmul 42:1). Caprioara care este urmarita de un vanator are un singur lucru in minte; sa ajunga la un izvor unde ranile i se pot vindeca, setea ii poate fi potolita si puterile reinnoite.
2) Foloseste un carnetel. Cand te hotarasti sa petreci timp cu Dumnezeu, iti vei aminti dintr-odata tot ce trebuie sa faci sau ceea ce ai lasat nefacut. Asa ca scrie-ti aceste lucruri pe masura ce iti vin in minte, apoi spune-ti: "Le voi face mai tarziu" si apoi incepe sa te rogi.
3) Mergi in timp ce te rogi. Nu vei adormi daca stai in picioare, asa ca misca-te.
4) Personalizeaza versetele. Roaga-te prin ele. De vreme ce Cuvantul lui Dumnezeu este mereu in concordanta cu voia lui Dumnezeu, rugaciunile tale vor primi raspuns. De pilda, foloseste Psalmul 23: "Doamne, tu esti Pastorul meu, de aceea nu voi duce lipsa de nimic. Iti multumesc pentru ca ma conduci pe carari care sunt drepte atunci cand nu stiu incotro s-o apuc." Aceasta tehnica simpla iti poate transforma timpul tau cu Dumnezeu.