septembrie 30, 2008

PĂRTĂȘIA

"Din El tot trupul,.. prin ceea ce da fiecare incheietura, isi primeste cresterea" (Efeseni 4:16)

___Cand vei merge sa te plimbi prin padure, imagineaza-ti ce se petrece sub talpile tale. Prin faptul ca radacinile iau contact una cu alta, ele formeaza un sistem de sprijin subteran. O radacina are acces la apa, alta la nutrimente, alta la razele soarelui, etc. Se formeaza o retea care le intareste pe toate. Acest lucru il avea in minte Pavel cand scrie: "Din El tot trupul, bine inchegat si strans legat, prin ceea ce da fiecare incheietura, isi primeste cresterea, potrivit cu lucrarea fiecarei parti in masura ei, si se zideste in dragoste". Unora dintre noi care suntem firi mai independente ni se pare dificila colaborarea. Ne place sa traim singuri pana cand cadem si ne istovim! In cele din urma durerea noastra si nu mintea ne arata ca avem nevoie de lucruri precum:
___1) Mila. "Cum v-a iertat Hristos, asa iertati-va si voi" (Coloseni 3:13). Ce ne motiveaza oare sa aratam mila fata de ceilalti? Mila lui Dumnezeu fata de noi. Nu ti se va cere sa ierti mai mult decat Dumnezeu te-a iertat deja pe tine.
___2) Intelegere."imbracati-va cu o inima plina de indurare, cu bunatate, cu smerenie, cu blandete, cu indelunga rabdare" (Coloseni 3:12). Indurarea reuneste doua nevoi umane fundamentale pe care le avem: nevoia de a fi intelesi si nevoia ca sentimentele noastre sa fie validate. Problema este ca ne-am lansat atat de tare in goana de a-i repara pe oameni, incat nu mai avem timp sa simpatizam cu ei. Suntem prea preocupati cu propriile noastre rani. Plangerea de mila seaca simpatia noastra fata de altii.
___3) incurajare. "Sa ne imbarbatam laolalta in mijlocul vostru, prin credinta, pe care o avem impreuna, si voi si eu" (Romani 1:12). Cu totii suntem intariti in credinta cand altii merg impreuna cu noi si ne incurajeaza. Asa ca astazi pune in aplicare partasia!