octombrie 04, 2008

NU INCERCA SINGUR (4)

"Pe Isus Il cunosc si pe Pavel il stiu, dar voi, cine sunteti?" (Faptele Apostolilor 19:15)

___Inainte sa-i lasam deoparte pe cei sapte fii ai lui Sceva, mai trebuie sa observam urmatoarele lucruri:
___1) Poti folosi eficient Numele lui Isus doar cand il recunosti ca Domn. Saul din Tars stia despre Isus, apoi L-a intalnit fata in fata pe drumul spre Damasc, iar viata sa a fost revolutionata. Acelasi lucru se va intampla cand Il faci pe Isus Domnul vietii tale. Daca nu ai facut lucrul acesta , fa-o acum. Vorbeste despre o rasturnare radicala!
___2) Poti folosi eficient Numele lui Isus doar cand ai o relatie intima cu El. David a scris: "Un lucru cer de la Domnul sH doresc fierbinte: as vrea sa locuiesc toata viata mea in Casa Domnului, ca sa privesc frumusetea Domnului si sa ma minunez de Templul Lui" (Psalmul 27:4). Retine aceste cuvinte: a cere, dorinta, locuire, a privi, a se minuna. Pavel foloseste ilustratia casatoriei pentru relatia cu Hristos (Efeseni 5:25-32). In momentul in care rostesti: "Da", ai dreptul de a folosi Numele Lui, lucru care se califica prin: " Lasandu-i pe ceilalti, vei fi al Lui pana cand moartea ne va desparti".
___3) Poti folosi eficient Numele lui Isus doar cand esti convins de puterea Lui! Nu-I folosi Numele daca nu crezi ca El poate (si este dispus) sa faca ceea ce spune. Si poti face acest lucru doar cand te bizui pe Cuvantul Lui si aplici principiile in toate faptele tale. Cand duci o astfel de viata te asemeni cu un ofiter de politie care se bazeaza pe autoritatea legii si a legitimatiei. De fiecare data cand folosesti Numele lui Isus esti sustinut de forta si autoritatea imparatiei lui Dumnezeu!