octombrie 02, 2008

NU ÎNCERCA SINGUR (2)

"Pe Isus Il cunosc, si pe Pavel il stiu, dar voi, cine sunteti?" (Faptele Apostolilor 19:15)

___Ce invatam de la cei sapte fii ai lui Sceva?
1) Succesul nu este asa de usor pe cum pare! Acesti oameni si-au facut aparitia inspre sfarsitul lucrarii lui Pavel. Ei nu au fost alaturi de el de la inceput, cand a fost confruntat si smerit pe drumul spre Damasc, dupa care a fost pregatit timp de trei ani si jumatate in pustiul arab. Ei cautau scurtaturi! Doar pentru ca cineva scrie o carte despre succesul lui nu inseamna ca poti realiza peste noapte ceea ce el a realizat dupa ani de experienta. Nu ca Dumnezeu nu-ti poate face parte de asa ceva foarte repede; ci din cauza ca tu ai nevoie de timp de pregatire si in unele cazuri de o reparatie capitala pentru a-i face fata.
2) Un numar mai mare nu inseamna neaparat o eficienta mai mare! Acesti sapte barbati la un loc nu au putut face ceea ce a facut un singur apostol imputernicit de Duhul. Iar tatal lor era unul dintre marii preoti, asa ca ei stiau "cum sa se poarte la biserica". Ei se potrivesc descrierii: "avand doar o forma de evlavie, dar tagaduindu-i puterea" (2 Timotei 3:5).
3) Nu toti cei de langa tine sunt si alaturi de tine! Doar pentru ca cineva isi petrece timp cu tine, admirandu-te incercand sa rivalizeze cu tine nu inseamna ca este alaturi de tine. Acesti oameni l-au urmat pe Pavel, analizandu-i fiecare miscare, sperand sa reuseasca sa imite lucrarea lui, dar aveau o motivatie gresita a inimii. Ei nu au fost niciodata alaturi de el! Te ingrijoreaza faptul ca s-ar putea sa pierzi anumite persoane si de aceea incerci sa le faci fericite, intrebandu-te cum te-ai descurca fara ele? Ioan scrie: "Ei au iesit din mijlocul nostru, dar nu erau dintre ai nostri. Caci daca ar fi fost dintre ai nostri, ar fi ramas cu noi; ci au iesit, ca sa se arate ca nu toti sunt dintre ai nostri" (1 Ioan 2:19). Cand Dumnezeu indeparteaza pe cineva din viata ta pentru ca nu-si are locul acolo, increde-te in El, El stie ce este cel mai bine!