mai 22, 2009

EȘTI ÎN CĂUTAREA MULȚUMIRII?

"Poporul Meu .. au parasit Izvorul apelor vii, si si au sapat puturi, puturi crapate" (Ieremia 2:13)
___Este usor sa fii multumit cand totul merge asa cum iti doresti. Dar cat de des se intampla asa ceva? Biblia spune ca trebuie sa exersam sa fim multumiti "in totul si pretutindeni" (Filipeni 4:12) fiindca: "pot totul in Hristos care ma intareste" (Filipeni 4:13). Nu uita ca ceea ce ai acum este ceva dupa care ai tanjit mai demult. Exista trei lucruri care ne hranesc nemultumirea:
1) Lacomia. Cand iti doresti ceea ce nu ai, nu te bucuri de ceea ce ti-a dat deja Dumnezeu. Fii multumit! Este bine sa-ti stabilesti obiective, dar nu te mai concentra intr-atat asupra rezultatului si invata sa te bucuri in Domnul cata vreme esti pe calea Lui.
2) Teama. Teama te face sa fugi de ceva ce nu te urmareste. Este modalitatea diavolului a) de a-ti rapi pacea si stabilitatea; b) de a te tulbura prin "dar daca.."; c) de a te impiedica sa te increzi in Dumnezeu. Psalmistul a spus: "Ma incred in Dumnezeu, si nu ma tem de nimic: ce pot sa-mi faca niste oameni?" (Psalmul 56:4)
3) Cautarea multumirii in locuri nepotrivite. Dumnezeu a spus: "Poporul Meu .. au parasit Izvorul apelor vii, si si-au sapat puturi, puturi crapate". Se spune ca ne petrecem primii 50 de ani cautand siguranta, iarjestul vietii cautand semnificatie. Dar nu trebuie sa fie asa. Un compozitor de cantari a scris: "in niciun alt Nume nu-i mantuire, ea este numai in Isus". Te afli in cautarea multumirii? Încearca-L pe Isus! Zi de zi, ceea ce gandesti, ceea ce alegi si ceea ce faci este ceea ce devii.