mai 17, 2009

PUTEREA PASIUNII (2)

"Sa inflacarezi darul lui Dumnezeu, care este in tine" (2 Timotei 1:6)
___Cheia succesului tau rezida in a sti cine esti (chemarea ta) si ce trebuie sa faci (destinul tau). Fara acestea esti ca o caracatita pe patine cu rotile: o gramada de miscari, dar fara o directie precisa. O alta cheie este sa ai energia spirituala si emotionala pentru a ajunge acolo. Exista doua categorii de oameni:
1) Cei cu flacara mica. Cand nu-ti place ceea ce faci, fii ca Eddie a carui bunica era iubitoare de opera. Cand Eddie a implinit opt ani l-a dus la un concert de Wagner in Germania. A doua zi, el i-a scris un bilet: "Draga bunica, multumesc pentru cadou. A fost ceva ce mi-am dorit totdeauna, dar nu foarte mult. Cu drag, Eddie". Este greu sa realizezi ceva cand nu ai o dorinta mare pentru asa ceva. Vechea zicala este adevarata: "Gaseste ceva ce iti place sa faci atat de mult incat o faci pe gratis, iar daca vei invata sa o faci bine, intr-o zi lumea te va plati pentru asta".
2) Cei fara flacara. Unii oameni spun ca se simt mistuiti. Adevarul e ca multi dintre ei nu au ars niciodata. Norman Cousins a spus: "Moartea nu este cea mai mare pierdere din viata. Cea mai mare pierdere este ceea ce moare inlauntrul nostru in timp ce traim". Daca nu esti atent vei sfarsi ca omul pe a carui piatra de capatai scria: "Decedat la 30. Ingropat la 60". Nu lasa sa ti se intample asa ceva. Cand iti descoperi scopul dat de Dumnezeu, apare si pasiunea odata cu el. Va trebui oare sa inflacarezi acea pasiune? Da, in mod regulat! Dar te va umple de energie si te va purta spre destinatia ta.