iunie 15, 2009

CINSTIȚI-VĂ TAȚII

"Ca un tata cu copiii lui: va sfatuiam, va mangaiam si va adeveream, sa va purtati intr-un chip vrednic de Dumnezeu" (1 Tesaloniceni 2:11-12)
___Cu umorul sau tipic, jurnalistul Paul Harvey scrie: "Tatal este obligat sa suporte nasterea unui copil fara anestezie. El bombaneste cand se simte bine si rade cand este speriat. El este vinovat ca acorda prea mult timp serviciului cand copiii lui sunt in crestere. El nu se simte niciodata pe deplin valoros in ochii lor. Le tine predici cand nu iau notele pe care el crede ca ar trebui sa le obtina - desi in sinea lui stie ca este din vina profesorului! Tatii iau o infatisare dura, iar uneori inimile lor trebuie frante, fiindca altfel nimeni nu stie ce se afla inlauntrul lor. Ei se straduiesc sa netezeasca locurile aspre din drumul fiilor lor si isi dau fiicele pe mainile unor barbati care nu sunt suficient de destepti pentru a avea apoi nepoti care sunt mai destepti decat oricine altcineva. Tatii imbatranesc mai repede decat alti oameni. Zilnic ei intra pe arena muncii unde iau de coarne balaurul cu trei capete al muncii, stresului si monotoniei. Fac pariuri cu companiile de asigurari referitor la cine va trai mai mult si desi stiu rezultatul, ei continua sa parieze pana ce intr-o zi vor pierde .. iar pariul este achitat catre partea pe care o lasa in urma".
___Cand Pavel a avut nevoie de o influenta pozitiva, el a vorbit despre "un tata cu copiii lui: va sfatuiam, va mangaiam si va adeveream, sa va purtati intr-un chip vrednic de Dumnezeu". Daca tatal tau se distinge ca fiind un model bun, adu-ti aminte sa-i multumesti. Daca nu ai fost binecuvantat cu o astfel de influenta sau daca ai crescut fara tata, ingaduie ca aceasta zi sa fie o ocazie de a-ti cinsti tatal spiritual care te-a hranit cu adevarat si care te inspira.