iunie 18, 2009

LECȚII DE LA CEI 10 LEPROȘI

"Credinta ta te-a mantuit" (Luca 17:19)
Luca scrie: "L-au intampinat zece leprosi. Ei au stat departe, si-au ridicat glasul, si au zis: "Isuse, invatatorule, ai mila de noi!" Cand i-a vazut Isus, le-a zis: "Duceti-va si aratati-va preotilor!" Si pe cand se duceau, au fost curatiti. Unul din ei.. s-a intors, slavind pe Dumnezeu cu glas tare.. Isus a luat cuvantul si a zis: "Oare n-au fost curatiti toti cei zece? Dar ceilalti noua, unde sunt?.. Apoi i-a zis: "Scoala-te si pleaca; credinta ta te-a mantuit" (Luca 17:12-19). Putem remarca trei lucruri in aceasta povestire:
1) Cand lumea te respinge, incepi sa crezi ca si Dumnezeu te respinge. Datorita problemei lor, acesti oameni au fost respinsi de societate. Cand l-au intalnit pe Hristos s-au asteptat cam la acelasi lucru. Dar Biblia spune: "Apropiati-va de Dumnezeu, si El Se va apropia de voi" (Iacov 4:8). Asa ca vino si adu-ti problemele la El. El este singurul care ti le poate rezolva.
2) Continua sa perseverezi. Citim: "pe cand se duceau au fost curatiti". Uneori schimbarea se produce rapid, dar alteori ea apare lent, pas cu pas. Tu nu stii exact care miscare iti va aduce reusita, asa ca trebuie sa pasesti in continuare prin credinta. Inainte ca un lepros sa fie reprimit in societate, preotul trebuia sa-l declare "curat". Ce minunat; Isus a vazut schimbarea din acesti oameni inainte ca aceasta macar sa se produca. Si aceasta fiindca El are puterea de a o face sa se intample. Asa ca mergi in continuare!
3) Multumirea si lauda sunt foarte importante pentru Dumnezeu. Aceasta povestire ne aminteste cat de repede uitam de bunatatea lui Dumnezeu, cat de mult inseamna laudele noastre pentru El si ca doar unul din zece va trece testul multumirii. Dar acela devine "desavarsit".