iunie 19, 2009

TE PREGĂTEȘTI?

".. incepeau sa li se rupa mrejele" (Luca 5:6)


Este un lucru intelept sa ai "mreje sigure" precum economii, asigurare si investitii. Zilele ploioase vin pe neasteptate. Dar ce faci pentru a te pregati pentru succes? Dumnezeu spune ca El poate "deschide zagazurile cerurilor, si daca nu voi turna peste voi belsug de binecuvantare" (Maleahi 3:10). Daca Dumnezeu isi toarna binecuvantarile Sale atat de mari, vei fi pregatit sa le faci fata? Te pregatesti tu pentru lucrurile marete sau te complaci in starea prezenta?
Dupa ce a pescuit toata noaptea fara a prinde nimic, Domnul Isus i-a spus lui Petru: "Departea-z-o la adanc, si aruncati-va mrejele pentru pescuire" (Luca 5:4). Explicandu-I ca pestele nu trage, Petru spune: "dar, la cuvantul Tau, voi arunca mrejele!" (Luca 5:5). Sa remarcam: Domnul Isus a spus: "aruncati-va mrejele" (la plural). Petru a raspuns: "voi arunca mrejele" (la singular). In mod limpede Domnul se gandea la Petru ca la ceva mai mare decat Petru! In acea noapte au prins atat de multi pesti, incat "incepeau sa li se rupa mrejele". Apoi citim: "Au facut semn tovarasilor lor, care erau in cealalta corabie, sa vina sa le ajute. Aceia au venit si au umplut amandoua corabiile, asa ca au inceput sa se afunde corabiile. Cand a vazut Simon Petru lucrul acesta, s-a aruncat la genunchii lui Isus" (Luca 5:7-8). Petru a avut nevoie de mai mult de o mreaja si o barca pentru a face fata la ceea ce avea Dumnezeu pentru el. Intelegi?
Daca te rogi pentru mai mult succes, faci tu pasi pentru a te pregati pentru asa ceva? Iti continui educatia? Iti dezvolti abilitatile si noi modalitati de a face anumite lucruri? Esti deschis sa lucrezi cu altii? Esti tu gata sa cazi la picioarele lui Isus recunoscandu-L drept izvorul tuturor binecuvantarilor si Domn suveran al vietii tale?