martie 15, 2010

ALTCEVA NU FUNCȚIONEAZĂ

"Dupa aceea Isus Sa mai aratat ucenicilor Sai la marea Tiberiadei" (loan 21:1)


Ucenicii, pescari destoinici, au pescuit toata noaptea si nu au prins nimic. Cu totii stim cum te simti în astfel de momente, nu? Dimineata, Domnul Isus a aparut pe mal si le-a spus: "Aruncati mreaja în partea dreapta a corabiei" (loan 21:6). Facând lucrul acesta, au prins atât de mult peste încât navodul li s-a rupt. Aceasta istorisire ne învata trei lucruri despre Domnul Isus:
1) De obicei, Il gasesti la capatul sfortarilor tale. Atâta timp cât crezi ca poti face lucrurile singur, El te va lasa sa încerci. Si atâta timp cât ceea ce a functionat pentru tine înainte functioneaza si acum, nu vei apela la El pentru ajutor. Doar atunci când ai ramas fara raspunsuri îti vei da seama ca "lucrul acesta nu se va face nici prin putere, nici prin tarie, ci prin Duhul Meu, zice Domnul ostirilor!" (Zaharia 4:6).
2) El nu-si ia niciodata ochii de la tine. "Dimineata, Isus statea pe tarm; dar ucenicii nu stiau ca este Isus" (loan 21:4). Ei nu-L puteau vedea, dar El îi vedea. În ciuda transformarilor tale emotionale, a dezamagirii fata de cei în care aveai încredere si a inutilitatii propriilor tale eforturi, niciodata nu vei iesi din sfera preocuparii sau grijii Lui.
3) El te invita sa iei parte cu El la masa. Doar dupa ce le-a dat sa manânce si a avut partasie cu El L-au recunoscut ucenicii. În acel moment îndoielile lor au disparut, credinta lor s-a înnoit si au fost umpluti de putere pentru a merge si a face lucrarea Lui. Întoarcerea la lucrurile fundamentale. Raspunsurile pe care le cauti si taria de care ai nevoie se gasesc doar hranindu-te din Cuvântul lui Dumnezeu si având partasie cu El în rugaciune. Mai simplu spus: altceva nu functioneaza.