martie 16, 2010

PĂZEȘTE-TE DE POFTĂ

"Pazeste-ti inima mai mult decât orice" (Proverbe 4:23)


Domnul Isus a spus: "ori si cine se uita la o femeie, ca s-o pofteasca, a si preacurvit cu ea în inima lui" (Matei 5:28). De ce a spus Domnul Isus cuvintele acestea? Deoarece orice privire plina de pofta dauneaza legaturii tale de casatorie. Cu cât îl doresti mai putin pe partenerul tau de viata, cu atât mai mult vei cauta lucruri în el/ea care sa-ti justifice fanteziile. Si partea cea mai trista este ca nu vei stii niciodata cât de frumoasa ar fi putut fi casnicia voastra.
Pentru a iesi învingator, trebuie sa te hotarasti odata pentru totdeauna sa fii dedicat pe deplin lui Dumnezeu, iata trei versete dupa care trebuie sa traiesti:
1) "Facusem un legamânt cu ochii mei, si nu mi-as fi oprit privirile asupra unei fecioare" (Iov 31:1). Înainte ca David sa pacatuiasca cu Batseba citim: "a zarit de acolo o femeie care se scalda.. a întrebat cine este femeia aceasta ... si el s-a culcat cu ea" (2 Samuel 11:2-4). Sa remarcam cu mare atentie progresia faptelor lui: "a vazut", "a întrebat", "s-a culcat". Daca lucrul pe care îl privesti nu este al tau, ia-ti ochii de la el numaidecât.
2) "Orice gând îl facem rob ascultarii de Hristos" (2 Corinteni 10:5). Pazeste-ti mintea. În loc sa te lasi prada visurilor tale cu ochii deschisi, internetului sau revistelor, etc. umple-ti mintea cu Cuvântul lui Dumnezeu si cu amintiri ale celor mai frumoase clipe petrecute cu partenerul de viata. "Strâng Cuvântul Tau în inima mea ca sa nu pacatuiesc împotriva ta" (Psalmul 119:11).
3) "Pazeste-ti inima mai mult decât orice". Straduieste-te sa întaresti legatura cu partenerul de viata. Decide-te sa iubesti chiar si când nu simti lucrul acesta, iar dragostea ta va începe sa înfloreasca. Iar daca trebuie, gaseste pe cineva care sa te ajute. "Prietenul adevarat iubeste oricând, si în nenorocire ajunge ca un frate" (Proverbe 17:17). Uneori diferenta dintre victorie si înfrângere o pot constitui doar cinci sau zece minute petrecute la telefon, discutând si rugându-te cu cineva care te întelege.