martie 17, 2010

DOUĂ LECȚII PE CARE LE ÎNVEȚI DOAR ÎN FURTUNILE VIEȚII

"Pentru ce sunteti asa de fricosi?" (Marcu 4:40)


În Evanghelia dupa Marcu citim: "Isus le-a zis: "Sa trecem în partea cealalta." Dupa ce au dat drumul norodului, ucenicii L-au luat în corabia în care se afla, si asa cum era. Împreuna cu El mai erau si alte corabii. S-a stârnit o mare furtuna de vânt, care arunca valurile în corabie, asa ca mai ca se umplea corabia. Si El dormea la cârma pe capatâi. Ucenicii L-au desteptat, si l-au zis: "Învatatorule, nu-Ti pasa ca pierim?" El S-a sculat, a certat vântul si a zis marii: "Taci! Fara gura!" Vântul a stat, si s-a facut o liniste mare. Apoi le-a zis: "Pentru ce sunteti asa de fricosi? Tot n-aveti credinta?" I-a apucat o mare frica, si ziceau unii catre altii: "Cine este acesta de îl asculta chiar si vântul si marea?" (Marcu 4:35-41). Iata doua lectii pe care nu le înveti decât în furtunile vietii:
1) Trebuie sa te încrezi în ceea ce ti-a spus Dumnezeu. Când Domnul Isus a spus: "Sa trecem în partea cealalta", nu era nici un val suficient de mare care sa-i fi facut sa se scufunde, oricât de amenintator ar fi fost. Ce ti-a promis Dumnezeu? Faptul ca te încrezi în aceasta promisiune nu te va scuti de teama sau de încercari, dar aceasta te va ajuta sa nu te scufunzi.
2) Trebuie sa-ti amintesti cine se afla în barca cu tine. Daca Domnul poate potoli furtuna, El o poate si împiedica sa se dezlantuie. Asa ca atunci când te lasa sa treci prin furtuni El o face pentru a-ti arata ca nu este problema pe care El n-o poate rezolva, ca se poate ca tu sa fii lipsit de putere, dar El este tare si ca prin aceasta experienta vei ajunge sa-L cunosti asa cum nu L-ai cunoscut niciodata. Asa ca învata bine aceste lectii si vei ajunge mai puternic de cealalta parte.