mai 21, 2010

Când timpul tău de așteptare nu-i în concordanță cu cel al lui Dumnezeu

"Cand a ispravit Domnul de vorbit cu Moise pe muntele Sinai, i-a dat cele doua table ale marturiei. Table de piatra, scrise cu degetul lui Dumnezeu." (Exod 31:18)
Daca n-au putut astepta 40 de zile si 40 de nopti poporul Israel, cat timp Moise era pe munte, pentru ca Domnul sa-i dea tablele de piatra cu Legea si proruncile Domnului, (Exod 24:12,18), au fost nevoiti sa mai astepte inca pe atata dupa aceea, din cauza nerabdarii lor (Exod 34:1, 28).
Degetul lui Dumnezeu era la lucru, scria cele doua table ale Legii, dar poporul nu vedea ce se intampla pe muntele Sinai, de aceea nerabdarea a pus stapanire pe ei (Exod 31:18b).
Daca vei cerceta mai profund, vei vedea ca Dumnezeun nu doarme, chiar de tu nu i-ai vedea degetul la lucru, El tot lucreaza. O cantare spune: "Rabdarea, rabdarea, crestine-nvat-o bine! Credinta si pacea, rabdarea-ntregi le tine! Nicicand nu e prea multa rabdarea-n viata ta. Prin ea primesti putere, poveri sa poti purta. Rabdarea e ca sarea ce nu strica-n veac, Da gust si frumusete la toate, dupa plac."
Rabdarea ne slefuieste, lucreaza la maturizarea noastra spirituala, de aceea Domnu sa ne pazeasca sa nu fim nerabdatori in lucruri in care ar trebui sa asteptam cu rabdare si credinta neclintita.
Amin.
Delia R.