mai 20, 2010

Toate lucrurile El le face frumoase la vremea lor...

"Orice lucru El il face frumos la vremea lui" (Eclesiastul 3:11)
Stau in biserica Duminica seara si ma inchin impreuna cu trupa de inchinare.
La un moment dat urmeaza un solo... o tanara necunoscuta vine in fata si, cu o voce superba, incepe un cantecel vesel si antrenant.... ceva insa lipseste... e parca totusi sec... este fara acompaniament...
In urmatoarea jumatate de secunda organistul nostru atinge clapele orgii si nimereste exact acordurile potrivite! Nu e un cantecel cunoscut. Nici el nu il stia dinainte. Dar totul suna minunant si biserica e antrenata si captata.
Vezi? - ma gandesc eu - un barbat care stie sa puna in valoare calitatile unei femei arata exact asa! Si vice-versa. Ea singura n-ar fi sunat la fel de bine; daca el ar fi bajbait pe clape pana sa afle acordurile.. s-ar fi pierdut nitel din farmec; dar atunci cand El face lucrurile... sunt frumoase... mereu la vremea Lui care nu arata ca a noastra oricat ne-am stradui noi s-o intuim si prevedem... dar e cea mai potrivita.
Si tot asa cred ca stau lucrurile si cu implinirea sufleteasca... El singur poate aduce "acompaniamentul" perfect... echilibrul, "potriveala".
Fabiola