iulie 09, 2010

DE CE NE ESTE FRICA SA LUPTAM ??

“PUNETI-VA TOATA puterea ca sa PAZITI si sa IMPLINITI TOT ce este scris…VEGHEATI, dar, cu luare aminte asupra sufletelor voastre, ca sa IUBITI pe Domnul, Dumnezeul vostru..” (Iosua 23:6,11)

Interesant cum Dumnezeu se foloseste de oameni. S-a folosit de Eglon, imparatul Moabului..care prin el, Dumnezeu a pedepsit pe copiii Israelului, fiindca nu ascultasera de Domnul si acum se foloseste de Ehud, pentru a-i izbavi pe copiii Israelului din mana vrajmasului.
Am gasit scris in Scriptura, ca Domnul a ridicat un izbavitor copiiilor lui Israel, si anume pe EHUD. “Ehud si-a FACUT o sabie cu doua taisuri, lunga de un cot, si a incins-o pe sub haine, in partea dreapta.’’ (Judecatori 2:16).
Nu trebuie sa ne fie frica sa luptam contra diavolului si armatei lui de duhuri. Asa cum Ehud s-a pregatit pentru aceasta lupta, asa trebuie sa ne pregatim si noi. In primul rand si noi trebuie sa ne imbracam cu haina neprihanirii si a sfinteniei. NU putem lupta FARA aceasta haina, atat de pretuita. De sub aceasta haina, putem scoate sabia, Cuvantul Domnului, pe care o putem folosi cu credinciosie, cu putere si cu autoritate.
Dumnezeu este Acela care ne da si intelepciune…asa cum i-a dat si lui Ehud: ’’Ehud a inceput vorba cu el pe cand statea singur in odaia lui de vara si a zis: ’’Am un cuvant din partea Domnului pt tine….atunci Ehud a intins mana stanga, a scos sabia din partea dreapta si i-a implintat-o in pantece…chiar si manerul a intrat dupa fier si grasimea s-a strans in jurul fierului, caci n-a putut scoate sabia din pantece, ci a lasat-o in trup asa cum o infipsese.’’ (Judecatori 3:20-22).
Dumnezeu este Acela care ne da putere si tarie sa luptam contra acestor duhuri…oricat de mari ni s-ar parea…Sabia infipta in ele, ARDE…distruge…nimiceste…V-ati intrebat de ce Ehud infipsese sabia in ,,pantecele lui Eglon?’’ Am stat si m-am gandit cu ce se hraneste pantecele duhurilor??? Cu faptele firii noastre pamantesti…Atunci e de inteles, de ce unele duhuri se maresc tot mai mult, cand de fapt ele ar trebui sa se micsoreze, sa devina tot mai saracacioase, sa faca ,,greva foamei’’ pana vor pieri.
Trebuie sa fim foarte DIRECTI si CONCISI.
“…APROPIATI-VA si PUNETI-VA picioarele pe grumajii imparatilor acestora…”(Iosua 10:24).
Din nou m-am intrebat, de ce s-au folosit de picioare?? Dar tot Domnul ne descopera prin Duhul Sau cat de importante sunt si picioarele noastre; ele trebuiesc sa fie mereu ,,in caltate cu ravna Evangheliei pacii”. Cu Evanghelia lui Cristos PUTEM strivi ,,grumajii acestor imparati”, care ele au rolul de a dirija capul. Ce interesant…Dumnezeu ne incurajeaza prin Iosua astfel: “NU va temeti si NU va inspaimantati, ci intariti-va si imbarbatati-va, caci asa va face Domnul TUTUROR vrajmasilor vostri impotriva carora va VETI LUPTA.” (Iosua 10:25).
Dumnezeu adevarat, este unul singur!!! Pe langa multe alte porunci care ni le-a lasat, am sa mentionez una: “Aveti grija numai sa paziti si sa impliniti poruncile si legile pe care vi le-a dat Moise, robul Domnului: sa IUBITI pe Domnul, Dumnezeul vostru, sa UMBLATI in TOATE caile Lui sa TINETI poruncile Lui, sa va ALIPITI de El si sa-I SLUJITI din TOATA inima voastra si din TOT sufletul vostru.” (Iosua 22:5).
“PUNETI-VA TOATA puterea ca sa PAZITI si sa IMPLINITI TOT ce este scris…VEGHEATI, dar, cu luare aminte asupra sufletelor voastre, ca sa IUBITI pe Domnul, Dumnezeului vostru..” (Iosua 23:6,11).
Domnul este singurul care ne poate ajuta sa ramanem langa El!!!
El sa fie laudat in viata noastra. Amin!

Felicia P. – Timisoara

AMR 5 mesaje