august 16, 2010

CINE ESTE DUMNEZEUL TĂU?

“Domnul Dumnezeul tau este un Dumnezeu plin de indurare, care nu te va parasi si nu te va nimici. El nu va uita legamantul pe care l-a incheiat prin juramant cu parintii tai.“ [Deuteronom 4:31]

Ti-ai evaluat recent convingerile despre Dumnezeu? Am constatat ca daca nu fac asta periodic, la un moment dat ajung sa spun lucruri adevarate despre Dumnezeu, dar pe care nu le mai cred din toata inima mea. Martin Luther i-a spus odata duhovnicului sau ca vrea un Dumnezeu pe care sa-L iubeasca, nu un Dumnezeu razbunator, crud, nemilos, cum era vestit atunci de biserica.
Tu stii ca Dumnezeu este bun, sfant, drept, atotputernic, credincios, intelept, rabdator etc. Dar mai crezi ca e asa?
Vedem inundatiile din Moldova, acum din China si Pakistan. Auzim despre persecutia crestinilor din Coreea de Nord, China, tările arabe si africane. Vedem copii, batrani, animale suferind din cauza unor adulti descreierati. Vedem multe lucruri, iar cei din lume ne intreaba ce fel de Dumnezeu ingaduie asta. E adevarat ca nu mai vedem rasaritul si apusul, vindecarile, raspunsul la rugaciuni, ci doar ce ne arata stirile, ce ne spun ceilalti: ce fel de Dumnezeu ingaduie asta?
Ce spui? Ti-e rusine de Dumnezeul tau si te ascunzi? Opreste-te si fa din nou cunostinta cu Dumnezeu. Este si azi indurator, sfant, drept, atotputernic, credincios, intelept, rabdator si multe alte calitati pe care le-ai vazut pe pielea ta si-a celor dragi.

Daniela