august 18, 2010

SPRIJINĂ LUCRAREA LUI DUMNEZEU

“Am avut o mare bucurie in Domnul ca in sfarsit ati putut sa va innoiti iarasi simtamintele fata de mine. Va gandeati voi la asa ceva, dar va lipsea prilejul.” [Filipeni 4:10]

Apostolul Pavel scrie aceste randuri bisericii din Filipe. O biserica formata din oameni modesti. Pe putini ii stim pe nume: Evodia, Sintichia, Epafrodit si adunarea. Cel mai rasarit si mai cu initiative e Epafrodit, care isi lasa casa si cetatea pentru a-l sluji pe Pavel. Dar adunarea aceea de anonimi fără aptitudini stralucitoare il sprijina pe Pavel cum stie. Ii trimite din cand in cand bani si mancare. De lucrarea lui au profitat bisericile din Asia Mica, din Grecia si Italia, probabil si din Spania, iar apoi toti credinciosii care i-au citi epistolele. Numai filipenii si probabil corintenii l-au ajutat.
Nu toti avem darul de a canta, de a compune poezii si cantece, de a scrie carti, de a fi misionari sau pastori sau invatatori, sau asistenti medicali ori sociali, sau altceva. Dar putem in primul rand sa nu le punem bete in roate celor chemati la o lucrare vizibila, in prim plan; putem sa nu-i desfiintam prin criticile noastre, ci sa-i indreptam cu delicatete cand nu merg bine; putem sa ne rugam pentru ei si putem sa-i sustinem la fel ca biserica din Filipi pe Pavel, oferindu-le bani, mancare sau haine.
Cum sprijini lucrarea lui Dumnezeu?

Daniela