august 04, 2010

DUMNEZEU PEDEPSEȘTE, DAR ȘI ELIBEREAZĂ

“Vorbiti bine Ierusalimului si strigati-i ca robia lui s-a sfarsit, ca nelegiuirea lui este ispasita; caci a primit din mana Domnului de doua ori cat toate pacatele lui.” [Isaia 40:2]

Pacatul are in el samanta pedepsei. Ai pacatuit, asteapta-te sa platesti. Este adevarat ca Dumnezeu ne iarta daca ne cerem iertare si ne pocaim, dar de platit tot platim, mai mult sau mai putin. Iar daca pocainta vine tarziu, vom plati cu dobanda, uneori de doua ori cat toate pacatele noastre, asa cum a fost cazul poporului evreu.
Este gresit sa spunem ca toate necazurile si problemele prin care trecem sunt pedeapsa unor pacate. Simplul fapt ca suntem crestini ne face abonati la probleme si dificultati. Dar sunt probleme care vin din cauza pacatului. Cand platim pentru pacatele noastre, sa ne cercetam si sa nu uitam ca Dumnezeu ramane bun si plin de dragoste, dar trebuie sa ne pedepseasca pentru sfintenia Lui si pentru a ne invata sa ne ferim de pacat. Important este ca Dumnezeu nu ne tine in robie toata viata, ci dupa pocainta, ne elibereaza.

Daniela