septembrie 24, 2010

SCOALA-TE, IA PRUNCUL SI DU-TE! (2)

“ …scoala-te, ia Pruncul si pe mama Lui si du-te in tara lui Israel, caci au murit cei ce cautau sa ia viata Pruncului.” [Matei 2:20]
 
Dumnezeu a iubit si inca iubeste poporul evreu, a fost singurul popor care credea in Dumnezeu, Tatal Ceresc. El doreste sa toarne binecuvantarea Lui peste acest popor, care era candva sarac, era sub robie, nu avea pe nimeni, totusi Dumnezeu Tatal s-a coborat in mijlocul lui, facandu-l cel mai bogat popor.
Chiar daca noi nu vedem eliberarea din partea lui Dumnezeu in acele momente, chiar daca inca se mai tin dupa noi unele legaturi care nu sunt de la Dumnezeu, totusi Dumnezeu prin credinta ne porunceste sa MERGEM spre poporul Lui. (Du-te!) spune Domnul.
Galateni 5:5: “Caci noi, prin Duhul, asteptam prin credinta nadejdea neprihanirii.” Noi reprezentam noul Israel.
Dumnezeu ne cere sa ne sculam, sa-L luam pe Isus Hristos si sa mergem.
Aceste lucruri trebuie sa le facem prin credinta in Dumnezeu, chiar daca nu stim ce ne asteapta pe mai departe, e spre binele nostru. Facand pasii acestia, Dumnezeu ne asigura ca: “au murit cei ce cautau sa ia viata”, doar cand il avem pe El in inima, abia atunci cei ce vroiau sa ne omoare spiritual, AU MURIT ei inaintea noastra, a murit planul diavolului care-l avea cu privire la noi. Este un proverb:” Cel ce sapa groapa altuia, cade singur in ea”. Cam asa s-a intamplat cu diavolul, atunci cand noi nu am cedat in fata lui, cand noi am hotarat o noua viata cu Isus Hristos. De multe ori ,el cauta sa ia viata din noi, dar cand ramai tare in Isus, El nu te dezamageste, ci din contra, El iti promite in Isaia 54:10:” Pot sa se mute muntii, pot sa se clatine dealurile, dar dragostea Mea nu se va muta de la tine, si legamantul Meu de pace nu se va clatina, zice Domnul, care are mila de tine."
In 2 Corinteni 5:17 spune:” Caci, daca este cineva in Hristos, este o faptura (sau: zidire) noua. Cele vechi s-au dus: iata ca toate lucrurile s-au facut noi.”
A venit ELIBERAREA!!!
Cum spuneam mai sus, El este SINGURUL care ne elibereaza cu adevarat daca credem. Aceasta este conditia….sa credem. Cine poate face fata lui Isus Hristos? El este Puterea, Taria, Eliberarea si Vindecarea noastra!! Diavolul nu poate sta fata in fata cu Cel Prea Sfant….Lumina Domnului il orbeste, iar acea lumina este in noi. Lumina distruge raul, spulbera intunericul, arde tot ce este strain.

Amin!









Felicia P.-Timisoara