septembrie 23, 2010

SCOALA-TE, IA PRUNCUL SI DU-TE!(1)

“ …scoala-te, ia Pruncul si pe mama Lui si du-te in tara lui Israel, caci au murit cei ce cautau sa ia viata Pruncului.” [Matei 2:20]

Avem 3 porunci: Scoala-te, ia Pruncul si du-te. Asa ne vorbeste Domnul.
1. SCOALA-TE!
Suntem cumva ‘’adormiti”? Dormim bine in “E-ul” nostru? Ne place confortul lui? Nu “gadilati” E-ul, ci din contra, rupeti-o cu el!! Nu ne este de niciun folos.
Coloseni 2:3 “…dar nu sunt de nici un pret impotriva gadilarii firii pamantesti.”
Scoala-te,trezeste-te, deschide ochii, nu mai dormita in starea ta….ridica-te!!! Poti mai mult de atat, zice Domnul. Nu esti singur. Este vremea trezirii!!!
2. IA PRUNCUL!
De multe ori Dumnezeu ne-a vorbit spunandu-ne sa-L avem pe Hristos in inima noastra, mereu si mereu sa-L luam cu noi la drum. De cate ori am ascultat acest indemn? De cate ori diavolul nu ne-a soptit sa-L lasam pe Isus, nu este ceva real, este un mit, de cate ori nu a furat diavolul, din cauza nevegherii noastre, ceea ce Dumnezeu a pus in noi, fie pace, bucurie, fie siguranta mantuirii, cea a iertarii, de cate ori nu a incercat sa omoare “Pruncul” din noi, Isus Hristos, care stim bine ca El este: Calea, Adevarul si Viata??
Sfatul meu este sa-L iei pe Isus...Ia-L, cat inca mai poti!
3. DU-TE!!!
Dumnezeu iti spune: “Du-te! Ce mai astepti?”
De ce Dumnezeu l-a indemnat pe Iosif sa ia Pruncul si sa mearga tocmai in Israel? Este poporul in care Dumnezeu vrea sa ne introduca in mijlocul lui.
Dupa ce l-ai primit pe Isus in inima, Dumnezeu te trimite (du-te!), te calauzeste sa te indrepti spre copiii Lui, spre cei care au facut legamant cu El, pentru a invata cum sa ne iubim unii pe altii, cum sa ne purtam sarcinile unii altora, in centrul nostru ramanand Isus Hristos.
Eu, personal, cred ca Israel este o tara foarte importanta in ochii lui Dumnezeu, este poporul care trebuie sa-L asculte pe Domnul Dumnezeu, iar noua ne cere Dumnezeu sa-L luam pe Hristos la drumul vietii noastre, traseul fiind spiritual si sa ne indreptam spre Tara Sfanta, spre promisiunea Lui.


Felicia P.-Timisoara