noiembrie 17, 2010

VORBA, SFATUL! (1)

 “Vorbirea voastra sa fie totdeauna cu har, dreasa cu sare, ca sa stiti cum trebuie sa raspundeti fiecaruia.” [Coloseni 4:6]


   Astazi, Dumnezeu mi-a atras atentia asupra acestui cuvant “Sfat”.
    Nu sunt rele sfaturile, dar conteaza continutul si imbracamintea lor!
Sfatul nostru, Dumnezeu ni-l cere sa fie TOTDEAUNA cu HAR si DES cu sare.
Daca esti o persoana care are o relatie personala cu Dumnezeu, comunici cu El zi de zi, primind de la El un mesaj, un gand, un sfat bun pentru o alta persoana….ai mare grija cum il transmiti mai departe.
Mesajul lui Dumnezeu trebuie sa fie sub ungerea Lui, nu sub ungerea firii, sau a E-ului nostru.
Foarte multi i-am auzit spunand: “Dar, simt sa-i spun cutare sau cutare lucru…e de la Dumnezeu … Dumnezeu ma indeamna sa-i spun.”
Eu iti spun ai mare grija ce spui, cum spui si mai ales cand spui. Nu te grabi.
In ultimul timp, m-am gandit foarte des la acest lucru. Gafam de cele mai multe ori, pentru ca nu suntem atenti, pentru ca ne grabim sa vorbim, chiar daca este Cuvantul Domnului.
Multi ar spune: ” bine, bine, dar trebuie transmis Cuvantul lui Dumnezeu …, raspandit cat mai repede…cum sa tac? “
Daca tie Dumnezeu ti-a vorbit ca un tunet, trezindu-te din “amorteala” acestei lumi, aceasta nu inseamna ca trebuie sa aplici aceeasi metoda si cu cel de langa tine. Pe unii Dumnezeu ii trezeste spunandu-le ferm si direct ce e mai bine pentru ei, dar pe altii ii ia cu gingasie, acestia fiind mult mai sensibili.
Se confunda foarte des simtul care vine din Duhul lui Dumnezeu cu simtul care vine din firea noastra, sunt atat de aproape si diavolul stie acest lucru, incercand mereu si mereu sa ne deruteze, sa fim confuzi si nu in ultimul rand sa-L imite pe Dumnezeu, care candva, a fost Tatal lui.
Sfaturile pot fi ca oamenii: Dure , severe, chiar aspre sau pot fi blande, gingase, fragile.
Sa-L lasam pe Dumnezeu sa lucreze cu multa rabdare la caracterul nostru, la ceea ce suntem noi.

Felicia P. – Timisoara

AMR : 2 MEDITATII