decembrie 20, 2010

CAUTA SEMNELE PE INTELESUL TAU

“Iata semnul dupa care il veti cunoaste: veti gasi un prunc infasat in scutece si culcat intr-o iesle.” [Luca 2:12]


Dumnezeu are un tact pedagogic de invidiat. Imi place sa vad cum vorbeste in scripturi pe limba fiecaruia. Pastorilor le vorbeste printr-o iesle in care nu e fan, ci un bebelus special. Magilor le vorbeste printr-o stea, nu printr-o iesle.
Dumnezeu nu s-a schimbat. Si tie iti vorbeste pe limba ta, in specializarea ta, oricare ar fi ea. Am cunoscut un medic care si-a schimbat atitidinea fata de bolnavi dupa ce a vazut cum a fost tratat tatal lui de catre colegii lui dintr-un alt spital si cum l-au tratat pe el ca apartinator. Si-a promis ca se va purta altfel cu bolnavii, dar mai ales cu apartinatorii. Si se poarta admirabil.
Mie imi vorbeste prin muzica si cuvinte.
Tie cum iti vorbeste Dumnezeu. Nu te astepta sa-ti vorbeasca prin stele cand tu nu le deosebesti. Nu te astepta sa-ti vorbeasca prin avioane cu reactie cand tu te pricepi la flori sau la goblen.
Dumnezeu a invatat limba ta. Taci si asculta-L. Iar cand i-ai inteles mesajul fa la fel ca pastorii. “Pastorii au zis unii catre altii: Haidem sa mergem pana la Betleem si sa vedem ce ni s-a spus si ce ne-a facut cunoscut Domnul … Si pastorii s-au intors laudand si salvind pe Dumnezeu pentru toate cele ce vazusera si auzisera si care erau intocmai cum li se spusese.” [Luca 2:20]

Daniela



AMR: 3 MEDITATII