decembrie 17, 2010

INTREBARI INTREBATOARE

"Mă rog ca toti să fie una, cum Tu, Tată, esti în Mine, si Eu în Tine; ca, si ei să fie una în noi, pentru ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis." [Ioan 17:21]

Te intrebi oare de ce lumea in ziua de astazi nu mai este atat de sensibila la Cuvantul Lui Dumnezeu? Te intrebi oare "de ce Doamne, lumea nu mai vrea sfintenia Ta?" ? Oamenii din ziua de astazi au o inima impietrita pe care Dumnezeu nu o va inlocui daca noi actionam in continuare la fel. Cand ii spui unui om despre Dumnezeu, ciuleste urechile, dar cand ii spui despre Domnul Isus incepe deja sa evite subiectul acesta. De ce exista aceasta necredinta in Domnul Isus in vietile lor? Oare Domnul nu ii mai cerceteaza? Oare Domnul nu se mai indura si de ei? Inima lor e chiar atat de impietrita incat Dumnezeu i-a lasat de izbeliste?
Raspunsul este cat se poate de simplu: "Mă rog ca toţi să fie una, cum Tu, Tată, eşti în Mine, şi Eu în Tine; ca, şi ei să fie una în noi, pentru ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis." Ce trebuie sa facem NOI ca ei sa creada in Domnul Isus? Este foarte clar (chiar daca versetul acesta nu prea este luat in seama in zilele de azi):"Mă rog ca toţi să fie una(...)pentru ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis." Acel "una" inseamna unitate in biserica si biserica sa fie in unitate cu Tatal, Fiul si cu Duhul Sfant.
O concluzie este aceasta: daca noi nu avem o purtare care este axata pe dragoste si iertare in biserica si daca in biserica nu exista unitate, atunci lumea nu va crede ca Domnul Isus este Fiul Lui Dumnezeu, Mesia pe acest pamant. Sa ne gandim ca noi daca nu ne vedem de lucrurile noastre in biserica (adica dragostea, iertarea, implicarea in vietile altora si implicit slujirea) si in schimb facem fapte cu care aruncam cu noroi in Dumnezeu (adica dezbinarea, barfa, batjocura, defaimarea, implicarea in vietile altora cu un scop rau si toate faptele care nu sunt in dragoste) atunci lumea niciodata nu va accepta Cuvantul care este Isus Hristos, Mesia!
Fie ca Domnul sa ne cerceteze si sa ne ajute ca sa fim mai atenti la lucrurile pe care le zicem sau pe care le facem pentru ca de multe ori nu stim cum omul de langa noi primeste aceste lucruri(mai ales daca nu il cunoastem)...si nici nu ne interesam cum le primeste si continuam sa facem la fel. Fie ca Domnul sa ne ajute sa facem totul in dragoste si spre slava Lui!
Amin!

Anonim