februarie 12, 2011

FII UN VITEAZ INTRE VITEJI !!! (1)

„David ajungea din ce în ce mai mare, si Domnul ostirilor era cu el. Iată căpeteniile vitejilor care erau în slujba lui David, si care l-au ajutat împreună cu tot Israelul să-si întărească stăpânirea, ca să-l pună împărat, după cuvântul Domnului cu privire la Israel. Iată, după numărul lor, vitejii care erau în slujba lui David. Iasobeam, fiul lui Hacmoni, unul din căpitanii de seamă. El si-a învârtit sulita peste trei sute de oameni pe care i-a omorât dintr-o singură dată. După el, Eleazar, fiul lui Dodo, Ahohitul, unul din cei trei războinici. El era cu David la Pas-Damim, unde se strânseseră Filistenii pentru luptă. Acolo era o bucată de pământ plină cu orz: si poporul fugea dinaintea Filistenilor. S-au asezat în mijlocul ogorului, l-au ocrotit, si au bătut pe Filisteni. Si Domnul a dat o mare izbăvire.” [1 CRONICI 11:9-14]

“Toata Scriptura este de folos….” Deci si textul de mai sus ,care imi place asa de mult si prin care ,eu cred, Dumnezeu vrea sa ne transnita ceva..
Se spune despre David, la versetul 9 ca „ajungea din ce in ce mai mare …si Dumnezeu era cu el”! In primul rand nu prea poti sa ajungi “mare” de unul singur! Numai daca nu cumva ai o chemare speciala de a ajunge “mare “ intr-un mod singuratic! (dar si atunci tot ai nevoie de ajutor –in mod sigur!) Daca ne uitam la versetele ce urmeaza, observam ca DAVID A AVUT O ECHIPA !!! Si inca una foarte buna!! Tu ai o echipa, „joci” in ea sau esti rezerva?.. stiti cand e buna a 5 –a roata la masina...? Exact atunci cand ai cea mai mare nevoie de ea !!!! Pana atunci pare „un bagaj in plus ”- nimic nu e ceea ce pare!
Vedem ca David a avut exact ceea ce ii trebuia : o echipa ! Dar nu de ciurucuri...nu de rebuturi ci de viteji! Da O ECHIPA DE VITEJII !!! Exact ce-i trebuia! Pentru consolidarea Imparatiei.. pentru ocrotire dar si pentru „extindere”. Si vreau sa stii ceva : Vitejii trebuie pretuiti!! Ai pierdut vitejii, esti condamnat la infrangere ! Si de ce sa nu pastrezi ce Dumnezeu ti-a dat?
Poate tu esti unul dintre viteji, sau poate ai un prieten viteaz sau poate cresti asemenea unui viteaz (viteaza), oricum ar fi - primeste un sfat :fi integru, loial principiilor sfinte si lasa-le sa-ti calauzeasca viata ...iar „faptele de vitejie ” vor rasari ca din pamant! Poate zici :”ei bine eu nu sunt nici viteaz/viteaza si nici in devenire nu prea ma ajuta ce spui!
Preaiubitule, fie chiar si asa si tot pentru tine este : Chiar daca nu esti ”Antrenor de viteji” sau „viteaz de profesie”, chiar daca nu esti pe banca „rotilor” de rezerva.. aseaza-te „IN GALERIE”! Nici nu realizezi cat de mult face INCURAJAREA!..! Daca toti „invingatorii„ ar putea sa iti spuna cat de mult au fost „electrizati” de vocile celor din tribune ...in timp ce ei isi riscau vietile in arena ...nu ai mai gandi ci ai „striga”, vocea ta conteaza ...glasul tau conteaza ...daca prin ureche coboara in inima cuiva si produce acolo „o furtuna de putere ” esti fericit! Considera-te co-luptator,co-egal, totul se completeaza asa de frumos cand colaborezi si co(e)laborezi cu Duhul Sfant! Slava Domnului !

N.B. - tr mag.