aprilie 23, 2011

ALEGE SA IERTI

“Isus zicea: „Tată, iartă-i, căci nu stiu ce fac!” Ei si-au împărtit hainele Lui între ei, trăgând la sorti.” [Luca 23:34]

Daca nu te-ai decis inca sa ierti sau n-ai gasit oportunitatea de a o face, cu ocazia sarbatorilor care ne stau inainte, alege sa ierti.
Isus a ales sa ierte spunand Tatalui Ceresc: “Tata, iarta-i, caci nu stiu ce fac!”
Vedem in Scriptura ca Dumnezeu a creat acest intreg pamant cu tot ce este pe el prin rostirea cuvintelor spuse prin credinta.
Vrei sa spui si tu astazi: “Tata, aleg astazi sa iert pe ……(enumera-i), chiar daca nu simt sa fac acest lucru, chiar daca inca ma doare nedreptatea sau batjocurile lor, chiar daca firea se razboieste cu sufletul inlauntrul meu in aceste momente, eu totusi doresc sa iert, doresc sa-i fac liberi pe cei care i-am tinut legati de mine prin neiertarea mea. Astazi, aleg sa le dau drumul. Binecuvinteaza-i Doamne, in Numele lui Isus!” Amin.
Crede ca ceea ce ai rostit va lua fiinta. Romani 4:17: “Dumnezeu, cheamă lucrurile care nu sunt, ca si cum ar fi.” Crezi acest lucru?
Luand aceasta decizie buna, vei primi si tu eliberare, vei simti cum porumbelul pacii se va aseza peste fiinta ta: duh, suflet si trup. Nu te baza pe simturile firii, nu privi la ele, nu astepta sa simti iertarea, nu, ci crede ca ceea ce ai cerut de la Dumnezeu, aceea este.
Iertarea, este una din multele laturi ale Domnului Isus care Il caracterizeaza. Prin iertare, accesam camara binecuvantarilor lui Dumnezeu. Pune-L pe El la incercare, alegand sa faci acest lucru si vei vedea ca Domnul nu ramane dator niciodata.
Romani 4:6-8: “Tot astfel, si David numeste fericit pe omul acela pe care Dumnezeu, fără fapte, îl socoteste neprihănit. “Ferice”, zice el, „de aceia ale căror fărădelegi sunt iertate si ale căror păcate sunt acoperite! Ferice de omul căruia nu-i tine Domnul în seamă păcatul!”
Neiertarea= pacat. Atunci cand noi alegem sa iertam, Dumnezeu nu ne mai tine in seama pacatul.
Isus a ales sa ierte, pentru ca aceasta latura a mostenit-o de la Tatal Lui. Poate spui: “Dar nu pot sa iert, nu simt sa fac acest lucru”, sfatul meu este sa nu privesti la ce poti tu, ci priveste la ceea ce ai mostenit atunci cand ai ales sa-L urmezi pe El, da, ai mostenit “puterea iertarii”. Trebuie doar sa doresti cu adevarat acest lucru.
Acceseaza tasta iertarii si da-i “enter”, vezi ce se intampla…Aceasta cheie a iertarii este de mult timp in mana ta, foloseste-o!


Felicia P.-Timisoara