aprilie 17, 2011

CA SI NICODIM..! (2)

"Nicodim I-a zis: "Cum se poate naste un om bătrân? Poate el să intre a doua oară în pântecele maicii sale, si să se nască?" Isus i-a răspuns: "Adevărat, adevărat îti spun, că, dacă nu se naste cineva din apă si din Duh, nu poate să intre în Împărătia lui Dumnezeu. [Ioan 3:4-5]

Nicodim I-a zis: "Cum se poate face asa ceva?" Nici Nicodim nu întelegea, era cam greu pentru El, desi era preot, însă el avea propria lui neprihănire, pe care si-a confectionat-o din traditii si reguli, dar nu era Dumnezeu în inima lui, desi stia multe despre El.
Exact cum fac oamenii si astăzi, merg la biserică, tin sărbători, posturi, obiceiuri, dau bani, fac rugăciuni, stăruie, etc, dar ei nu înteleg cum ar putea sa fie născuti din nou, însă fără nastere din nou, oamenii nu ajung la Dumnezeu, fiindcă aceasta este conditia.
Domnul Isus îl întreba pe Nicodim ceva de genul: "cum Nicodim, tu care îi înveti pe altii si nu întelegi aceste lucruri? … Păi dacă tu nu întelegi ce este nasterea din nou pentru tine însuti, cum îi poti tu învăta pe oamenii care merg la biserica ta, despre nasterea din nou? Tu îi înveti pe oameni doar ce crezi tu, însă nu-i înveti despre nasterea din nou, de aceea învătătura ta este gresită!”
Toti oamenii fără Isus sunt ca si Nicodim, spun si ei că sunt cu Dumnezeu, dar ei nu stiu ce este nasterea din nou, mai rău este ca dacă vrei sa le spui Adevărul, ei nu-l primesc, spun ca asta este "prea de tot"..., ce nastere din Duh, cine a mai auzit asa ceva... da, e imposibil de înteles cu mintea, fiindcă doar Duhul ne ajută s-o pricepem.
Nasterea din nou este taina inimii, este ca si cum un bebelus este adus la viata, el nu stie nimic când se naste, dar cu cât creste si se dezvoltă, cu atât începe sa cunoască, la fel este si spiritual: cu cât cresti în cunoasterea Cuvântului lui Dumnezeu si cu cât te lepezi de sine, devenind mic în ochii tăi, cu atât întelegi mai clar pe Dumnezeu si înveti să trăiesti prin Duhul si nu prin carne, adică prin credintă si nu prin ceea ce se vede, vei trăi depinzând de El si vei deveni tot mai asemănător Domnului Isus.



Cristina