aprilie 04, 2011

PRASTIA SI CELE CINCI PIETRE

“Saul a îmbrăcat pe David cu hainele lui, i-a pus pe cap un coif de aramă si l-a îmbrăcat cu o platosă. David a încins sabia lui Saul peste hainele lui si a vrut să meargă, căci nu încercase încă să meargă cu ele. Apoi a zis lui Saul: „Nu pot să merg cu armătura aceasta, căci nu sunt obisnuit cu ea.” Si s-a dezbrăcat de ea. Si-a luat toiagul în mână, si-a ales din pârâu cinci pietre netede si le-a pus în traista lui de păstor si în buzunarul hainei. Apoi, cu prastia în mână, a înaintat împotriva filisteanului.” [1Samuel 17:38-40]

Acest text, se aseamana foarte mult cu ceea ce facem si noi in zilele de astazi. De cate ori nu am incercat si noi sa luam armatura celuilalt de langa noi, crezand ca este mai buna decat a noastra sau crezand ca este marimea noastra? Cum te simti cand primesti cadou haine mult mai mari decat marimea ta obisnuita? Simti ca inoti in ele? Ca atarna pe tine? Doresti sa pasesti si nu poti, deoarece te impiedici si cazi pana la urma. Acelasi lucru este si cu armatura Domnului.
Dumnezeu doreste sa luam armatura care ni se potriveste, cea a noastra, marimea potrivita, nu a celui de langa noi. David a renuntat la cadoul lui Saul si in cele din urma a folosit ce i se potrivea.
“Si-a luat toiagul în mână, si-a ales din pârâu cinci pietre netede si le-a pus în traista lui de păstor si în buzunarul hainei.”
1 Samuel 17:43: “Filisteanul a zis lui David: „Ce! sunt câine, de vii la mine cu toiege?” David stia ce reprezinta toiagul, era calauzirea lui.
M-am tot gandit de ce David a ales doar 5 pietre si nu mai multe? Cele 5 pietre sunt: credinta, intelepciunea, autoritatea, indrazneala, biruinta. Avem nevoie de credinta pentru a pasi la lupta, de intelepciune pentru a sti cum sa luptam, de autoritate pentru a sti cine suntem in Hristos, de indrazneala si curaj, (frica nu are ce cauta in viata noastra) si nu in ultimul rand de biruinta. Trebuie sa stim ca suntem biruitori intotdeauna prin Isus Hristos.
David a ales aceste pietre dintr-un parau, un parau care curge in permanenta si este curat, pietrele facandu-le netede. Interesant, nu? Duhul Sfant poate da forma si contur acestor 5 pietre, facandu-le cu adevarat netede, gata de utilizat.
Traista lui David era de nelipsit de la el. Cele 5 pietre erau impartite: 3 in traista si 2 in buzunarul hainei. Concluzia mea este ca David s-a gandit sa foloseasca mai intai pietrele din traista: credinta, intelepciunea, autoritatea, iar apoi pe celelalte 2: indrazneala si biruinta.Ce frumos!
Si totusi Dumnezeu ne spune ca David a ajuns sa utilizeze doar o singura piatra: CREDINTA. Aceasta piatra a fost pusa in prastie care reprezinta Numele lui Isus, deci credinta folosita in Numele lui Isus te scoate biruitor. Aleluia!
1 Samuel 17:48: “David a alergat pe câmpul de bătaie înaintea filisteanului. Si-a vârât mâna în traistă, a luat o piatră si a aruncat-o cu prastia; a lovit pe filistean în frunte, si piatra a intrat în fruntea filisteanului, care a căzut cu fata la pământ. Astfel, cu o prastie si cu o piatră, David a fost mai tare decât filisteanul; l-a trântit la pământ si l-a omorât, fără să aibă sabie în mână.”
1 Samuel 17:51: “Filistenii, când au văzut că uriasul lor a murit, au luat-o la fugă.”
Orice urias care sta in fata noastra il putem invinge, daca avem cu noi, zi de zi aceasta piatra neteda credinta insotita de prastie.
Astazi, ai tu in mana prastia si cele 5 pietre?



Felicia P.-Timisoara