septembrie 08, 2011

ALEGERI INTELEPTE (2)

"Samuel n-a văzut cu plăcere faptul ziceau: "-ne un împărat ca ne judece." Si Samuel s-a rugat Domnului. Domnul a zis lui Samuel: "Ascultă glasul poporului în tot ce-ti va spune; căci nu pe tine te leapădă, ci pe Mine leapădă, ca nu mai domnesc peste ei." [1 Samuel 8:6-7]


Dumnezeu este atât de Credincios El îi avertizează pe oameni dinainte, dorind ca ei nu păcătuiască, si El vorbeste prin felurite moduri, tot ca omul ia seama si nu cadă în ispită, si apoi fie nefericit, dar Dumnezeu nu-l obligă pe om, ci doar îi pune în fată binele si răul, sfătuindu-l aleagă binele, dându-i totodată libertatea aleagă ce-i doreste inima.

Alegerile acestea îl costă mult pe omul care vrea fie înrândul lumiisi gândesc la o tânără care dorea cu tot dinadinsul se căsătorească, „ca să-si facă un rost” , asa nu conta cine ar fi fost bărbatul acela, doar fie, dar alegerea ei a costat-o multi ani de suferintă, apăsare, boală, durere, deznădejde, regretând n-a luat seama la voia lui Dumnezeu, chiar dacă El n-ar fi scris în dreptul ei: căsătorie.

Cred atunci când oamenii îsi aleg un om fie stăpân peste ei, de cele mai multe ori aleg pe cineva care se potriveste cel mai bine stilului lor de viată, criteriilor lor, mentalitătii lor: despre cum ar trebui fie alesul lor”.

Apoi gândesc si la competitia fetelor din bisericile de azi, atunci când cel putin două „pun ochii pe acelasi băiatsi câte ravagii în relatii produce acest fapt, însă Dumnezeu nu vrea trăim asa, chiar dacă pentru asta va trebui renuntăm la dorintele inimii.

De aceea nici fetele si nici băietii lui Dumnezeu nu trebuie intre în lupte de felul acesta, ca -l „obtinăpe acela sau aceea, cu orice pret, ci dacă se vor încrede în Domnul, vor primi exact ce le va fi de folos, fără fie ceva pentru care ar putea regreta mai târziu.

Asadar, indiferent ce fac tinerii de lângă tine, indiferent de luptele lor si de strategiile lor de „a cuceri”, rămâi în pace, lângă Dumnezeu, fiindcă atunci când El va pune pe cineva în pozitie de autoritate peste tine, sau când îti va alege sotia, se poate întâmpla ca acela sau aceea nu se potrivească exact tiparului tău, despre ce ai crezut tu "ar trebui" fie cel ales, dar acceptând voia lui Dumnezeu, persoana aceea îti va aduce fericire, si Domnul îl va pune de o parte, de privirile multora, până în ziua când tot El ti-l va prezenta.

Cineva spunea dacă vrei cunosti caracterul cuiva, atunci pune-l într-o lucrare, sau într-o functie, sau dă-i întâietate!... Si abia atunci vei vedea cu adevărat cine este omul acela, el deodată devenind „important, greu de găsit si prea ocupat”, iar dacă până atunci era doar un om normal, cu care puteai comunica, deodată se va îndepărta.

Asadar, nu te baza pe alegerea ta, ci lasă-L pe Domnul Isus să-ti aleagă El un "împărat", dacă asa va fi voia Sa, iar dacă nu, fii fericit(ă), fiindcă Domnul este Împăratul tău, asa niciodată nu vei stii ce este nefericirea si nici nu vei duce lipsă de ceva.


Cristina

_______________________________________________________________________