septembrie 05, 2011

DRAGOSTE JERTFITOARE (1)

"Rut a răspuns: "Nu sta de mine te las, si întorc de la tine! Încotro vei merge tu voi merge si eu, unde vei locui tu, voi locui si eu; poporul tău va fi poporul meu, si Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu; unde vei muri tu, voi muri si eu, si voi fi îngropată acolo. Facă-mi Domnul ce o vrea, dar nimic nu va despărti de tine decât moartea!" [Rut 1:16-17]


Cartea Rut vorbeste despre o frumoasa poveste de dragoste, plina de delicatete si culoare, petrecuta într-o vreme grea, de pe vremea Judecătorilor, poveste de dragoste in care nu se foloseste expresiate iubesc!”, dragostea fiind demonstrata prin fapte si nu prin cuvinte.

La începutul cărtii Rut, citim despre istoria unei familii de evrei, care au plecat într-o tară îndepărtată, pentru a trai decent, dat fiind faptul ca în tara lor sărăcia crestea si lor din ce în ce le mergea mai rău.

Astfel ajunge Naomi în tara Moabului împreuna cu sotul si cu cei doi fii ai ei, însa, în tara aceasta nu a găsit fericirea asteptată de ea, ci dimpotriva, acolo a gustat tragedia vietii ei, pierzându-si si sotul si fiii, în tara Moabului.

Da, asa se întâmplă si în vremurile noastre, când tara ne este cuprinsă de crize financiare si multe familii se destramă, copii rămânând pe drumuri, fiindcă unul din părinti sau chiar si amândoi părăsesc propria tară, pentru a obtine un trai decent departe de ei.

Dacă cineva pleacă la lucru în afară nu trebuie judecat, insa a lucra departe de casa, este un mare pericol, de aceea mai întâi trebuie întrebat Dumnezeu, primind acordul Lui, trăind cu multă întelepciune, ca nici copiii si nici partenerul nu sufere si ca satan sa nu intervină în căsnicia aceea.


Cristina

3 SEPTEMBRIE O SIMPLA INTAMPLARE? (3)



"Rut, Moabita, a zis către Naomi: "Lasă-mă, te rog, duc strâng spice de pe câmpul aceluia înaintea căruia voi căpăta trecere." Ea i-a răspuns: "Du-te, fiica mea! Ea s-a dus într-un ogor strângă spice pe urma secerătorilor. Şi s-a întâmplat ogorul acela era a lui Boaz, care era din familia lui Elimelec. Şi iată Boaz a venit din Betleem, si a zis secerătorilor: "Domnul fie cu voi!" Ei i-au răspuns: "Domnul te binecuvânteze!" [Rut 2:2-4]


Astăzi există multă viclenie ascunsă în inimi, fie la fete, fie la băieti si oamenii se folosesc de tot felul de siretlicuri ca fie apoi plăcuti si acceptati, se înfrumusetează ca atragă atentia, fac cadouri ca iasă în evidentă, dar la Domnul nu merge asa, toate acestea nu sunt de folos, si nu atrag binecuvântarea Lui.

Când Domnul alege pentru tine sotul sau sotia pe care o astepti, vei îmbătrâni fericit lângă un om bun si credincios, fiindcă Dumnezeu este Cel ce vrea ne conducă viata si destinul, de aceea nu procedăm ca si lumea, ci credem ca Dumnezeu ne va purta de grijă, chiar si în domeniul căsătoriei.
Da, Dumnezeu îl cunoaste si pe acel Boaz, pregătit pentru fiecare fată care trăieste ca si Rut, fiindcă Dumnezeu a pregătit deja binecuvântarea pentru noi si Domnul asteaptă timpul Lui pentru ca fiecare s-o primim, de aceea nădăjduieste în Cuvântul Său si nu te teme altcineva îti vafurabinecuvântarea, fiindcă ce Domnul Isus ti-a pregătit, El este capabil si păstreze, până la vremea hotărâtă de El.


 
Cristina