septembrie 09, 2011

RAURI DE APA VIE

Cine crede in Mine din inima lui vor curge rauri de apa vie,cum zice Scriptura” [Ioan 7:38]


Cum zice Scriptura?

Mai inainte de aceasta afimatie, Domnul Isus face o invitatie in versetul 37: “Daca inseteaza cineva...”

Insetam noi dupa Dumnezeu cu adevarat? Suntem ca acel cerb din Psalmul 42: ”Cum doreste cerbul izvoarele de apa, asa te doreste sufletul meu pe tine Dumnezeule. Sufletul meu inseteaza dupa Dumnezeu, dupa Dumnezeul cel viu”.

Daca dorinta mea dupa neprihanire nu este la fel ca dorinta cerbului dupa apa,cum voi primi oare apa pe care El o are de dat?

Ati observat cat de placuta este setea dupa apa? Si cat de bine te simti atunci cand bei apa pe saturate; cum simti satisfactie si vigoare in tot trupul! Tot asa ar trebui sa ne simtim cand suntem umpluti de apa care El o da .Cu cat ne-o dorim mai mult, cu atat o primim din plin!

Dar daca bem doar putin din apa pe care El o are, cat va mai ramanea sa dam si celor care nu o au? Pentru ca aceasta este o datorie a fiecarui crestin - sa lase ca aceasta apa sa curga din inima lui .Femeia din Samaria s-a dus in cetatea ei sa spuna oamenilor de acolo despre Mesia, atunci cand a primit din apa data de El. Cand sufletul ei tanjea dupa iertare, dupa apa vie, atunci a primit si a putut duce vestea buna a acestui izvor care stampara nevoia de Dumnezeul cel viu.

Apostolul Petru atrage atentia sa nu fim fantani crapate care nu tin apa. Cat de multa apa am primi de la Hristos, la ce ar folosi daca s-ar pierde prin fisurile din inima noastra! Am fi ca acel pom pe care tot il sapa stapanul si-i pune gunoi la radacina, un an si inca un an...ca sa dea rod! Apa aceasta vie este Duhul Safnt, asa cum vedem in versetul 39. Roadele Duhului le cunoastem; sa lasam deci ca aceste roade sa izvorasca din noi, ca cei ce le vad sa laude pe Dumnezeu, iar noi ne asiguram o rasplata la revenirea Domnuli Isus.


Cornel