noiembrie 02, 2011

CAT COSTA NEVEGHEREA? (3)

„David a întrebat cine este femeia aceasta, si i-au spus: "Este Bat-Şeba, fata lui Eliam, nevasta lui Urie, Hetitul." Şi David a trimis niste oameni s-o aducă. Ea a venit la el, si el s-a culcat cu ea. După ce s-a curătit de necurătia ei, ea s-a întors acasă. [2 samuel 11:3:4]


David a gândit superficial si, în loc fugă de ispită si s-o respingă cu hotărâre, a intrat în jocul ei, si astfel, începând se intereseze de identitatea femeii, si dorind intre în vorbă cu ea, a ajuns premediteze păcatul în gândul lui si nu se poate opri.

Învătăm atunci când vom intra în negociere cu ispita, mereu vom ajunge mergem mai departe decât am fi crezut initial. De fapt, îi dăm un deget lui satan, si, din nefericire, satan ne ia toată mâna

David nu se mai putea opri, femeia îi devenise o obsesie, nu si-o mai putea scoate din minte, asa o doreste lângă el, desi ea era căsătorită, dar si el era. Si nu stia David lucrul acesta? Ba da! Atunci ce a fost în mintea lui? Mintea omului are capacitate se lase sedusă de plăcerea păcatului, dar totusi refuze comiterea păcatului, ascultând mai mult de glasul constiintei.

Dar dacă îl scoti pe Dumnezeu din mintea ta, si nu mai vrei te gândesti la El si nici la poruncile Lui, atunci îti focalizezi atentia doar asupra plăcerii păcatului si nu te interesează ce consecinte vor urma, fiindcă păcatul îti promite clipe de neuitat, dar apoi, când viata îsi va relua cursul ei normal, vei constata cu ce minciună te-a înselat satan si nu stiu cum vei putea face fată durerii consecintelor, ele fiind mult mai grave decât ti-ai fi imaginat.


Cristina