noiembrie 05, 2011

CONDITIA PACII (2)

Nimeni nu coase un petic de postav nou la o haină veche; altfel, peticul de postav nou rupe o parte din cel vechi, si mai rea ruptură se face. Si nimeni nu pune vin nou în burdufuri vechi; altfel, vinul cel nou sparge burdufurile, si vinul se varsă, iar burdufurile se prăpădesc; ci vinul nou este pus în burdufuri noi.” [Marcu 2:21-22]



Acum trăim si noi vremuri în care „vamesii si păcătosii” îsi recunosc păcatele, pe când „fariseii” se cred neprihăniti, dar asa cum Domnul Isus a spus atunci: „Nu cei sănătosi au trebuintă de doctor, ci cei bolnavi. Eu am venit să chem la pocăintă nu pe cei neprihăniti, ci pe cei păcătosi" este valabil si pentru crestinii de azi. Astfel, dacă esti bolnav în interior si simti că sufletul tău suferă grav, vino la Domnul Isus, asa cum esti, mărturiseste-ti păcatele si vei fi vindecat, vei fi ridicat si vei umbla apoi drept pe Calea Lui, ca o mărturie vie pentru cei din jurul tău.

Haina veche reprezintă viata veche, si trebuie să renunti definitiv la ea ca să primesti o viată nouă, dar dacă vei încerca să o „cârpesti”, reparând pe ici pe acolo câte un obicei, ca să pară că si tu trăiesti cu Dumnezeu, este scris că viata ta se va rupe si mai rău, si cât ai dori să o peticesti, ea nu te va acoperi asa cum vei dori.

De aceea fă-ti socotelile mai întâi, vezi dacă doresti să-i dai lui Dumnezeu inima toată, întreagă viata ta făcându-l Domnul tău, Stăpânul, Cel ce are drept asupra deciziilor tale, si încrede-te în El că te va schimba, dându-ti o nouă viată, ca si o haină nouă, curată, altfel degeaba vei pune vin bun în burduf vechi, pentru că burduful nu va tine si vinul va fi irosit, vinul fiind chiar bucuria mântuirii tale, pe care o vei pierde curând.

Pacea este semnul că Domnul Isus este cu noi, iar când pleacă pacea, este semnul că Duhul Lui este întristat si la ce ne-ar folosi să schimbăm un obicei, dacă păcatul nu va pleca în întregime din fiinta noastră?

Însă, păcatul nu va pleca dacă nu-l mărturisim, numindu-l asa cum îl numeste Dumnezeu. De aceea, pentru a avea pace trebuie să avem un cuget curat, o constiintă nepătată, să trăim în pace cu cei de lângă noi, fără să învinuim pe cineva de propriul păcat si astfel vom găsi fericirea mult căutată.



Cristina