noiembrie 04, 2011

CONDITIA PACII (1)

Nimeni nu coase un petic de postav nou la o haină veche; altfel, peticul de postav nou rupe o parte din cel vechi, si mai rea ruptură se face. Si nimeni nu pune vin nou în burdufuri vechi; altfel, vinul cel nou sparge burdufurile, si vinul se varsă, iar burdufurile se prăpădesc; ci vinul nou este pus în burdufuri noi.” [Marcu 2:21-22]


Esenta crestinismului se cuprinde în expresia aceasta: Păcatele îti sunt iertate", iar atunci când vom întelege esenta iertării păcatelor, când vom întelege de fapt cauza bolilor, depresiilor, căderilor, neputintelor de tot felul si dezbinărilor este păcatul din inimă, cu sigurantă nu vom mai fi atât de superficiali în trăirea noastră zilnică, si cu adevărat vom dori veghem, umblând drept pe Calea Domnului Isus.

Dar am observat tot mai mult, în zilele noastre, devine mai usor pentru oameni meargă la medici, psihologi, psihiatrii, „vindecători”… decât meargă si să-si mărturisească păcatelesi tocmai de aceea rămân ei de ani întregi în aceleasi neputinte si boli, crezându-le nevindecabile.

Însă, cel mai rău lucru de pe acest pământ este păcatul, iar dacă nu era păcatul, Domnul Isus nu ar fi venit pe pământ moară pe cruce, răstignit, fiindcă dacă ar fi fost vorba doar de boală si sărăcie, Dumnezeu nu se întrupa, ci putea rezolva cumva problema aceasta, asa cum si în pustie a trimis prepelite poporului Său nemultumit, dar pentru păcat a trebuit ca Domnul Isus să-si dea viata, ca aducă mântuirea celor ce-o doresc.

De aceea problema oamenilor astăzi este păcatul din inima lor, nu sărăcia, si nici boala! Păcatul nostru l-a pus pe Domnul Isus pe cruce, de aceea nu ne focalizăm atentia pe suferinte, lipsuri si sărăcie, ci pe propriul nostru păcat, urâm păcatul, -l scoatem din inima noastră si astfel vom avea pace cu Dumnezeu


Cristina