noiembrie 21, 2011

IL IUBESTI TU PE ISUS?

“Iubesc pe Domnul, căci El aude glasul meu, cererile mele.” [Psalmul 116:1]  



El... a dispretuit rusinea, desi merita toată lauda, a trăit ca să slujească desi era Împărat, s-a smerit desi i se cuvenea toată slava, s-a făcut rob pentru noi totusi stăpânind toate lucrurile, ne-a iubit cu o dragoste fierbinte încă pe vremea când ne purtam ca niste vrăjmasi ai Lui.

El... Isus! Toată puterea I-a fost dată în cer si pe pământ!

Îl iubesti tu mai mult decât ceilalti? Îl iubesti în durere, îl iubesti în belsug? Îl iubesti în putere dar si în slăbiciuni?

Iubeste-L, căci El mult te-a iubit! Să scapi de iad si de osândă, ce grea i-a fost durerea Lui! A plâns în noapte singuratic, privind spre viitor... Te-a zărit atât de slab, nestiutor... cu inima îndreptată spre rău. Ce sansă mai aveai?

Cumplitul tău păcat , cât l-a durut! Sângele berbecilor si a viteilor nu a putut să răscumpere o inimă atât de rea. Dar El, Mielul nevinovat, privind cu milă înspre tine, a luat povara ta si a purtat-o cu iubire, descătusându-te de lanturile robiei. "Esti liber!" - ti-a soptit.

El este crinul din Saron, Preaiubitul inimii noastre. Poftele si plăcerile lumesti nu pot înlocui pacea pe care o primim prin Duhul Sfânt.

Din El, prin El si pentru El sunt toate lucrurile!



                                                                                  Elka