noiembrie 23, 2011

NESINCERITATEA INIMII (2)

„Împăratul lui Israel a zis lui Iosafat: "Vreau să-mi schimb hainele ca să merg la luptă; dar tu, îmbracă-te cu hainele tale împărătesti." Si împăratul lui Israel si-a schimbat hainele, si s-a dus la luptă.” [1 Împărati 22:30]



Această întâmplare pare a fi ruptă din realitatea zilelor noastre, fiindcă multi copii de Dumnezeu nu mai suportă sa audă adevărul, ei iubind idolatria si minciuna, adică iubesc lumea, astfel că aleargă în stânga si-n dreapta după tot felul de mesaje, despre pace si prosperitate, rostite din gura proorocilor care au păcat ascuns în viata lor si care prin ceea ce spun înseală, fiindcă ei nu au cum să vorbească din partea Domnului.

Dar dacă Domnul trimite crestinilor un mesager al Lui, care să le vorbească adevărul, ei nu-l suportă, ci vor să-l omoare prin cuvintele lor de batjocoră, negând mesajul lui, acuzându-l de erezie, în loc ca ei să se oprească din păcat, să se pocăiască si să se întoarcă la Dumnezeu. Dar, din cauza neascultării lor, vor sfârsi ca si Ahab, sfâsiati de satan si de demonii lui, în dureri sufletesti, neputând lupta cu ispita, spre tragedia lor.

Asadar, profetul Domnului întotdeauna va spune ce va spune Duhul Domnului, chiar dacă asta îl va costa viata si nu se va teme de oameni, indiferent de ura lor, el vorbind după placul Domnului si nu după placul lor, si nici nu va slefui mesajul acela, dorind să sune bine urechilor celui căruia îi este adresat. Nu!

Omul lui Dumnezeu va vorbi direct împotriva păcatului, dorind salvarea sufletelor, ca Dumnezeu să nu-i ceară în vesnicie sângele păcătosilor de pe mâinile lui, dar el nu este răspunzător dacă cei cărora le este adresat mesajul acela îl vor respinge, alegând să trăiască în continuare în neascultare.



Cristina