iunie 02, 2014

TRIST SAU BUCUROS?

“Mahnit de aceste cuvinte, omul acesta a plecat intristat de tot, caci avea multe avutii.” [Faptele Apostolilor 8:39]

 

Doi oameni au aflat despre Domnul Isus: unul a plecat intristat, iar celalalt si-a continuat drumul bucuros. De unde provine acest antagonism?

Unul era un om foarte religios, care se straduia sa tina poruncile lui Dumnezeu. Cand a venit la Domnul Isus, spera sa primeasca de la Domnul o confirmare pentru stradaniile sale religioase. Dar Mantuitorul i-a raspuns: “Iti lipseste un lucru.” Dotarile natural l-au facut pe acest barbat orb fata de realitatea, ca era un pacatos pierdut, care avea nevoie de mantuire. Din pacate, a preferat banii.

Celalalt barbat era un etiopian, deci un pagan, care calatorise pana la Ierusalim in cautarea adevaratului Dumnezeu. Dar la fel de nemultumit cum venise, a pornit iarasi spre casa. Dar avea cu sine o comoara: un sul din profetul Isaia, deci o parte din Cuvantul scris a lui Dumnezeu. Cand Dumnezeu l-a trimis pe slujitorul Sau Filip sa-l intalneasca pe etiopian, acesta tocmai citea din acest sul. Fillip l-a intrebat: “Intelegi tu ce citesti?” Apoi i-a vestit, incepand cu textul din Isaia 53, Evanghelia despre Isus. Omul a ascultat, a crezut vestea buna si a devenit un urmas bucuros al Domnului Isus.

Cu cine ne asemanam noi?