mai 24, 2010

Ce poate face credinta?

"Prin credinta Noe, cand a fost instiintat de Dumnezeu despre lucruri care inca nu se vedeau, si plin de o teama sfanta, a facut un chivot ca sa-si scape casa;" (Evrei 11:7)


Noe a avut o teama sfanta si a ascultat ce i-a spus Dumnezeu. Suntem noi oare plini de o teama sfanta pentru Dumnezeu? Fata de un Parinte Mare si Atotputernic, un Parinte demn de toata increderea, Gloria si Slava, pentru care ar trebui sa-i multumim in fiecare zi.
Avraam a ascultat si a plecat fara sa stie unde se duce. Evrei 11:8 Cand a fost chemat sa plece intr-un loc, pe care avea sa-l ia ca mostenire,a ascultat chemarea Domnului. S-o fi indoit oare? Si-o fi pus intrebari? O fi pornit neincrezator? Noi ce am fi facut in locul lui? De fapt, noi ce facem acum in vremea noastra, cand Dumnezeu ne vorbeste, cand ne pune pe inima sa facem ceva sau sa spunem? Ascultam noi soapta Duhului sau suntem prea egoisti, prea neincrezatori? Ar trebui sa avem mereu in vedere exemplul lui Avraam, care a plecat fara sa stie unde sa duce, caci Domnul il trimitea.
Cand te trimite Dumnezeu, cand te cheama Dumnezeu, trebuie sa fii deplin incredintat ca El te va calauzi,ca El iti va da putere, izbanda si intelepciune. De unde stii ca-ti va da putere? Si Sara a primit putere pentru ca la varsta ei sa poata zamisli. Prin credinta a parasit Avraam Egiptul, fara sa se teama de mania imparatului, pentru ca a ramas neclintit, ca si cum ar fi vazut pe Cel ce este nevazut. (Evrei 11:27)
Sa vedem, ce mai poate face credinta? Prin credinta au cazut zidurile Ierihonului. Prin credinta n-a pierit curva Rahav. Ghedeon, Barac, Samson, Ieftaie, David, Samuel, proorocii, David - toti acestia au cucerit imparatii, au facut dreptate, au capatat fagaduinte, au astupat gurile leilor, au stins puterea focului, au scapat de ascutisul sabiei, s-a vindecat de boli, au fost viteji in razboaie, au pus pe fuga ostirile vrajmase...
Ai vrea sa ai si tu parte de o credinta ca a lor? Nu uita ca fara credinta este cu neputinta sa fim placuti lui Dumnezeu. Credinta poate vedea invizibilul si crede incredibilul. Pentru ce au luptat toti acesti eroi ai credintei? Pentru o patrie mai buna, o patrie cereasca. Tanjeste si tu pentru aceasta patrie mult dorita.
Amin.

Delia R.