mai 28, 2010

RUGĂCIUNEA ASCULTATĂ (1)

“..orice lucru veti cere, cand va rugati, sa credeti ca l-ati si primit, si-l veti avea.” (Marc.11:24)
Copil fiind am frecventat grupele de copii (scoala duminicala) a bisericii si gaseam inca de atunci pace si bucurie de fiecare data cand veneam in prezenta Domnului. Cei care au fost binecuvantati ca si mine sa frecventeze astfel de grupuri stiu ca acela este locul unde un copil incepe sa invete despre Dumnezeu pe intelesul lui. Cantecele, versetele, povestirile sunt astfel prezentate incat sa intelegi cele mai mari adevaruri ale Bibliei inca de la acea varsta frageda.
Sunt convins ca traind intr-o tara crestina copii sunt invatati inca de mici rugaciunea “Tatal nostru”, sau asa ar trebui sa fie, dar la acea varsta rugaciunea e un fel de poezie pe care trebuie sa o rostesti dupa care iti vezi mai departe de joaca. Ei bine unul din cantecelele invatate atunci am inceput sa il inteleg mai bine pe masura ce cresteam. Versurile acestuia spun:
“Uneori Domnul raspunde DA!
Alteori El spune ASTEAPTA!
Alteori spune NU, pentru ca ma iubeste
Dar eu stiu ca El raspunde cand ma rog!”
Atat de simplu si totusi, atat de complicat. Crescand mare si constientizand aceste versuri incepi sa realizezi cat sunt de adevarate. Oare de cate ori am adus inaintea lui Dumnezeu cate o cerere care noi o gaseam ca fiind cea mai importanta pentru viata noastra, cerere care ni s-a parut justificata si totusi.. Domnul nu a raspuns imediat. Cand Domnul raspunde DA totul este ‘roz’ si ne vedem mai departe de viata; dar oare care este atitudinea potrivita pentru cel de-al doi-lea raspuns?
ASTEAPTA este un cuvant care copii, adultii si batranii deopotriva il urasc. Dar oare de ce primim si din partea lui Dumnezeu acest raspuns? Sa fie El prea ocupat? Sau poate nu mai are binecuvantari in stoc? Nicidecum! Asteptarea lucreaza rabdare in vietile noastre, iar Dumnezeu ne raspunde in timpul Lui si in momentul in care avem cu adevarat nevoie, nu cand credem noi ca avem nevoie.
Un verset foarte drag imi zice: “..Priveste linistit minunile lui Dumnezeu!” (Iov 37:14). Oare cunoastem aceasta liniste? Lasa-ti viata in mana Domnului si priveste linistit minunile Lui si raspunsul la rugaciunile tale!