mai 26, 2010

CURATIA INIMII

"Cum isi va tinea tanarul curata cararea? Indreptandu-se dupa Cuvantul Tau. Te caut din toata inima mea, nu ma lasa sa ma abat de la poruncile Tale. Strang Cuvantul Tau in inima mea ca sa nu pacatuiesc impotriva Ta." (Psalmul 119:9-11)

Cuvantul lui Dumnnezeu este dreaptarul invataturii sanatoase.
Asa cum trupul nostru are nevoie de mancare sanatoasa pentru a functiona cum trebuie, la fel sufletul nostru are nevoie de "mancare" sanatoasa. Ne simtim atat de slabiti cand trece ziua si n-am mancat nimic si parca nu putem face nimic. Exact asa este in viata spirituala; am experimentat lucrul acesta in viata mea. Atunci cand incercam sa citesc formal si cand treceam ca printr-o carte ma simtem gol..
Fiecare din noi avem parte de ispite si suntem atacati in fiecare zi. Sa nu uitam insa, ca atat timp cat cunoastem Cuvantul, cel rau nu va putea sta impotriva noastra. Pe langa faptul ca trebuie sa cunoastem Cuvantul, este important sa ne rugam neincetat.
Cum voi avea inima curata? In versetul 11 spune ca doar strangand Cuvantul Lui in inima. O alta intrebare este: Cum sa strang Cuvantul Lui in inima mea? In primul rand prin citire, apoi meditare (nu o simpla citire, ca pe o carte) si in ultimul rand prin memorare.
"Te caut din toata inima mea, nu ma lasa sa ma abat de la poruncile Tale!"
Anonim