mai 31, 2010

RUGACIUNEA ASCULTATA (2)

“..orice lucru veti cere, cand va rugati, sa credeti ca l-ati si primit, si-l veti avea.” (Marcu 11:24)

DA si ASTEAPTA nu sunt singurele raspunsuri ale lui Dumnezeu la rugaciunile noastre. Daca ar fi asa am sti ca tot ceea ce am cerut urmeaza sa primim, dar aceasta idee nu isi gaseste suportul in Scriptura.
Obisnuiam si eu sa deschid Biblia pentru a primi raspuns din partea lui Dumnezeu pentru o anumita problema. Se spune ca un tanar facea la fel si, intr-o zi a deschis Biblia si versetul care i-a cazut inaintea ochilor zicea: “Iuda s-a spanzurat”. A inchis degraba putin socat “cu siguranta asta nu era pentru mine” si-a zis in sinea lui si a mai incercat odata. Cel de-al doilea text zicea: “Du-te de fa si tu la fel!”.. O ilustratie destul de comica dar, oare de cate ori nu facem si noi la fel?
Cand venim inaintea Lui cu o cerere trebuie sa fim pregatiti si pentru NU! Bineinteles ca firea pamanteasca impreuna cu Satan sunt pregatiti si ne soptesc idei de genul: “Dumnezeu nu te aude”, “nu poate” sau “nu vrea sa te ajute pentruca nu te iubeste!” Chiar asa sa fie?
Trebuie sa recunoastem ca avem vederea (spirituala) foarte limitata si atunci cand cerem ceva suntem convinsi 100% ca acela este un lucru foarte important si bun pentru noi. Daca ar veni la tine copilul tau si ti-ar cere un cutit cu care sa se joace pentru ca lui i se pare o jucarie interesanta oare i l-ai da? El insista pentru ca a vazut la televizor un iluzionist care folosea un astfel de obiect si nu a patit nimic. Daca tu ca parinte nu ii dai acel cutit inseamna oare ca nu il iubesti? Daca el il considera un lucru bun si inofensiv oare chiar asa este?Suntem indemnati in Scriptura sa nu fim copii, sa crestem in credinta si sa constientizam ca atunci cand Dumnezeu raspunde NU, El are pregatit ceva mai bun pentru noi, iar acest raspuns Il da pentru ca ne iubeste, “dar eu stiu ca El raspunde cand ma rog!”