iunie 01, 2010

Ce inseamna Chivotul lui Dumnezeu?

''David, s-a intristat ca Dumnezeu lovise pe Uza cu o astfel de pedeapsa, rupandu-l pe loc. Si locul acesta a fost numit, pana in ziua de azi PERET-UZA (ruperea lui Uza). David, s-a temut de Domnul in ziua aceea, si a zis:''cum sa intre chivotul Domnului la mine?
N-a vrut sa aduca chivotul Domnului la el in cetatea lui David, si l-a dus in casa lui Obed-Edom din Gat. Chivotul Domnului a ramas 3 luni in casa lui Obed-Edom din Gat, si Domnul a binecuvantat pe Obed-Edom si TOATA casa lui.''


Interesant este ca David, care a experimentat de atatea ori puterea lui Dumnezeu, calauzirea lui Dumnezeu, biruinta lui Dumnezeu, se teme si renunta de a primi prezenta lui Dumnezeu in casa lui David, motivul fiind moartea, iar Obed-Edom accepta si totodata primeste prezenta lui Dumnezeu. Cum? Prin credinta.
Sunt convinsa ca si Obed-Edom a vazut cum Dumnezeu l-a ucis pe Uza si nu cred ca ii era indiferent, dar, totusi prin credinta, accepta prezenta lui Dumnezeu, asa cum am mentionat mai sus.
Daca David avea o relatie curata si sigura cu Dumnezeu, totusi de ce s-a temut? El stia ca Dumnezeul lui este Dragoste si Foc mistuitor, dar tind sa cred ca in acele momente INDOIALA a venit peste David, aducandu-i TEAMA.
De cate ori nu ni s-a intamplat si noua la fel? Stiindu-L pe Dumnezeu putere, siguranta, credinta… si, totusi indoiala venea peste noi.
Dumnezeu doreste tot mai mult sa acumulam in mintea si inima noastra Cuvantul Lui, deoarece cu acesta putem sa ne aparam, sa luptam si nu in ultimul rand sa biruim. Putem birui numai avand Dragostea lui Dumnezeu si Prezenta Lui.
Totusi, Dumnezeu ne incurajeaza in partea a 2-a acestor versete, constientizandu-ne ca avand prezenta Lui, practic avem Binecuvantare. Aceste versete, sunt o incurajare pt noi, de a-L avea pe Dumnezeu in inima si viata noastra.
Toti aceia care NU renunta la Domnul si-L doresc incontinuare in viata lor, vor fi binecuvantati atat ei cat si cei ce intra in casa lor. Ne sta inainte un Dumnezeu MARET, este singurul care CUNOASTE si STIE cu ce ne confruntam zi de zi. Daca alegem si acceptam PREZENTA Lui, atunci cu siguranta binecuvantarea Lui va curge peste noi si cei din jurul nostru. Prezenta lui Dumnezeu se vede, se simte… si David a observat ca Obed-Edom este binecuvantat de cand a PRIMIT in casa lui prezenta lui Dumnezeu. In cele din urma doreste si David acea prezenta.
Ce minunat!!!
Sunt convinsa, ca si cei din casa, familia noastra, cei din jurul nostru, vor vedea si vor simti, ca ceva este schimbat la noi... da, intr-adevar acel “ceva’’ se numeste DUMNEZEU!
Domnul sa ne ajute sa ramanem in continuare langa El, sa NU ne dezlipim de Domnul, sa NU renuntam la El, sa NU cedam asa usor la multele ispite, multele incercari, multele indoieli. Domnul le stie pe TOATE, una cate una...


Felicia P.- Timisoara